Mainos

Keventäjät-blogisti Johanna: Kanafilepihviä lopun ikää?

Helmen Keventäjät-blogistiksi valittu Johanna ei halua enää laihduttaa, vaan oppia terveellisen, mutta herkullisen ruokavalion.

Johanna Riekki, 29, haki kokeilemaan Keventäjiä, sillä kahden pienen lapsen äiti halusi löytää tukea painonhallintaan ja oppia uuden, terveen tavan syödä.

– Keventäjillä ihmiset ovat onnistuneet muuttamaan elämäntapoja. Tässä ei laihduteta, vaan muutetaan elämäntavat loppuelämäksi. Minulla on positiivinen mielikuva Keventäjistä. Ryhmän ja asiantuntijoiden tuki sai lähtemään mukaan, Kempeleessä asuva Johanna kertoili mietteitään.

Kaalisoppadieetti jäi kokeilematta

Johanna kertoo, että aikaisemmin painonhallintayritykset ovat kaatuneet tsempin ja tuen puutteeseen, sekä osaltaan myös tietämättömyyteen.

– Kun puhutaan, että pitäisi aloittaa terveelliset elämäntavat, minulla siintää mielessä vuosikausiksi eteenpäin pakastealtaan Kruunusekoitus-vihannekset ja kanafilepihvi. Se kuulostaa niin masentavalta. Kaipaan neuvoja ruokavalioon, miten terveellisestä ruoasta saisi maukasta ja kuinka voisin syödä lopun ikäni terveellisesti.

Johanna kertoo, että jojolaihdutus on tuttua. Painonvartijoissa paino ei pudonnut, ja kokeilulistalta löytyy ateriankorvikkeita, hiilihydraattien karsimista ja totaalikieltäytymistä herkuista.

– Paastoa ja kaalisoppadieettejä en ole kokeillut, ruoasta tykkään sen verran, Johanna naurahtaa.

Halu oppia tykkäämään liikunnasta

Johanna kertoo, että opiskeluaikana oma olo kropassa tuntui hyvältä ja itseluottamus oli kohdallaan. Toisen lapsen syntymän jälkeen hän kuitenkin sairastui synnytyksen jälkeiseen masennukseen, ja omaa mieltä tuli kohennettua herkutellen.

– Viimeiset 15 kiloa tulivat sairastuttuani synnytyksen jälkeisen masennukseen. Imetysaikana paino pysyi poissa, mutta sen loputtua syömismoodi jäi päälle, Johanna kertoo.

Tällä hetkellä Johanna haluaisi löytää uudestaan hyvän olon tunteen ja viihtyä kropassaan.

– Haluaisin tuntea oloni terveeksi, kauniiksi ja itsevarmaksi. Haluaisin olla hyvänä esimerkkinä omille lapsilleni, ja opettaa heille terveelliset elämäntavat. On vaikea olla hyvänä esikuvana, jos syö salaa iltaisin karkkia, hän tuumaa.

Johanna ei ole asettanut tiukkoja kilotavoitteita itselleen, mutta yksi päämäärä on selkeä. Hän haluaisi opetella nauttimaan liikunnasta.

– Toivon, että olen puolen vuoden päästä vahvempi, olen löytänyt tasapainon elämään, opin pitämään liikunnasta ja toivon olevani vähän hoikempi. Puoli vuotta on lyhyt aika, mutta olen iloinen kaikista lähtevistä kiloista, hän vielä kertoo lopuksi.

MTV3 Helmi, Laura Kokko

Kuvat: Johanna Riekki

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.