Mainos

Kevättulvat siirtyvät kohti pohjoista

Vesi on edelleen nousussa Pohjois-Pohjanmaalla Kiiminki- ja Iijoissa. Iijoella vesi on viileästä yöstä huolimatta kohonnut voimakkaasti mm. Pudasjärven keskustaajaman lähistöllä. Eteläisemmän Pohjanmaan tulvatilanne helpottaa, mutta Lapin osalta kevättulvat ovat vasta edessä.

Kiimingissäkin tulvii

Iijoen uudet tulvapengerrykset ovat nyt ensi kertaa koetuksella, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen tuotantopäällikkö Reino Enbuske sanoo. Välitöntä vaaraa tulvasta ei kuitenkaan toistaiseksi ole jokivarren asutukselle. Kiiminkijoella odotetaan historian kovinta vesitulvaa, jonka huippu saavutettaneen muutamassa päivässä. Veden pinta nousi eilisillan ja yön aikana lähes 15 senttiä

Simojoella pahin tulva sen sijaan on ohi. Kunnan keskustan tulva-alue on kuivunut jääpadon lauettua eilen. Lapin ympäristökeskuksen vastaavan rakennusmestari Rauno Alaluusuan mukaan tulva jätti jälkeensä melkoiset tuhot. Pohjoispuolen tie on vaurioitunut pahoin noin kilometrin matkalta. Osuus joudutaan uusimaan kokonaan. Väliaikaiset tiekorjaukset ja alueen siivous on jo aloitettu. Läheisellä Viantienjoella kaivinkoneet nostavat jäätelejä jokisuulta, jotta vesi pääsisi virtaamaan paremmin mereen. Tulvasta ei kuitenkaan näyttäisi olevan vaaraa jokivarren mökeille.

Tulvat ovat edessä myös Lapissa, jonka isot joet ovat vielä jäässä. Sen sijaan Etelä-Pohjanmaalla tulvat ovat jo helpottamassa. Kalajoella virtaama on kääntynyt laskuun, samoin Pyhäjoella tulvahuippu on ohitettu ja virtaama on edelleen hitaassa laskussa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.