Mainos

Kevätpörriäinen-lehti visioi tulevaisuuteen

Pääkaupunkiseudun jokavuotinen varma kevään merkki, Helsingin ala-asteikäisten koululaisten kirjoittama Kevätpörriäinen-lehti on taas ilmestynyt.

Lehti on tänäkin vuonna tuhti lukupaketti täynnä hauskoja, kiinnostavia ja liikuttaviakin juttuja niin oikeasta elämästä kuin mielikuvitusmaailmasta.

Kevätpörriäisen tämän vuoden teema on tulevaisuus. Kirjoittajat kuvittelevat muun muassa millaista on tulevaisuuden koulunkäynti, oma tulevaisuuden perhe ja koti.

Tekstit ovat kiinni ajassa. Esimerkiksi 6B-luokan Alex Babitzin kirjoittaa vuoden 2050 aurinkokennoilla päällystetyistä taloista ja ympäristöystävällisistä leijuvista autoista. Ilmastonmuutos, sen uhka ja mahdollisuus, näyttäytyy monessa muussakin jutussa.

Tekniikan kehityksessä on Kevätpörriäisen perusteella rajana vain mielikuvitus, vai miltä kuulostaa 4A:ta käyvän Emma Havian huikea visio: "Voisi lähettää hologrammeja joissa näkyisi ystävän koko vartalo ja pää, siinä kuulisi hänen äänensä ja hän liikuisi".

Kevätpörriäinen on ilmestynyt keväisin jo yli 50 vuoden ajan. Julkaisun tuotto käytetään helsinkiläiskoulujen oppilaiden huviksi ja hyödyksi, muun muassa teatterivierailuhin ja retkiin. Koulut myös jakavat rahoista pörristipendejä tunnustuksena esimerkiksi hyvästä kaveruudesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.