Mainos

Kevätmyrsky kouraisi Länsi-Suomea

Myrsky ravisteli viime yönä läntistä Suomea ja Pohjois-Karjalaa. Merellä Utössä mitattiin keskituulen nopeudeksi 24 ja Bogskärissä 22 sekuntimetriä. Rannikolla tuuli puhalsi 10 sekuntimetrin voimalla ja puuskissa se yltyi 15 sekuntimetriin.

Merellä ei ole tullut tietoon vahinkoja. Mantereella puita kaatui sähkölinjoille ja teille. Vahingot saatiin kuitenkin nopeasti korjatuiksi. Aamua kohden tuuli laantui ja Turun seudulla näyttäytyi aurinko. Kevään ensimmäinen ukkonen iski puolestaan Lappiin poikkeuksellisen aikaisin. Varsin voimakas ukkonen salamoi Etelä- ja Keski-Lapissa viime yönä. Vahinkoja se ei kuitenkaan aiheuttanut.

Ukkosmyrsky pyyhkäisi Pohjois-Karjalan ylitse myöhään eilisiltana. Kova tuuli katkoi ja kaateli puita ympäri maakuntaa. Linjoille katkeilleiden puiden vuoksi enimmillään noin 2500 taloutta oli ilman sähköä. Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:stä kerrottiin, että sähkölinjojen viat saatiin korjatuiksi yöllä klo 2:n maissa. Myrsky aiheutti myös muuta vahinkoa. Kova tuuli irrotti Värtsilän urheilutalon katon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.