Mainos

Kevätmyräkkä saapuu: Myrskytuulia ja rankkoja sateita viikonloppuna

Kevätmyräkkä lähestyy Suomea. Tuuli voimistuu jo perjantai-iltana läntisillä merialueilla paikoin myrskylukemiin tai lähelle niitä. Maan etelä- ja keskiosan sisämaassa puuskat voivat olla vaarallisen voimakkaita lauantain aikana.

Perjantaina vesi- ja räntäsateita tulee jo paikoin maan keski- ja pohjoisosassa. Iltaa ja yötä kohden tuuli voimistuu läntisillä merialueilla paikoin myrskylukemiin tai lähelle niitä. Länsirannikolla voi olla myrskypuuskia illan ja yön aikana.

Lauantaina matalapaineen keskus kulkee maan pohjoisosan yli. Kovimmat tuulet ovat matalapaineen keskuksen eteläpuolella maan etelä- ja keskiosassa. Sateita tulee koko maassa yöstä ja aamusta alkaen. Ne ovat enimmäkseen vettä tai räntää, Lapissa myös lunta.

– Tuuli voi olla lauantaina maan etelä- ja keskiosan sisämaassa paikoin vaarallisen voimakasta eli puuskissa yli 20 m/s. Tästä myräkästä ei kuitenkaan ole odotettavissa yhtä laajoja vahinkoja kuin loppusyksyn ja alkutalven myrskyistä, sillä maa on nyt roudassa. Yksittäiset tuulituhot ovat kuitenkin mahdollisia, esimerkiksi puita voi tässäkin myräkässä kaatua tai kattopeltejä irrota, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tämän hetken ennusteen mukaan rankkoja sateita olisi tulossa länteen ja Pohjanmaalle, missä vuorokauden sadekertymät voivat olla 20-30 millimetriä.

Sateet kulkevat maan yli lauantaipäivän aikana ja sää alkaa selkeytyä iltapäivällä lännestä alkaen. Lämpötilat voivat kohota vielä matalapaineen jälkeen yli +5 asteeseen maan eteläosassa, jos aurinko pääsee paistamaan.

Myös sunnuntaista ennustetaan ajankohtaan nähden lämmintä, ylimmillään maan länsi- ja eteläosassa voidaan mitata  +7 astetta. Aurinko näyttäytyy etenkin lännessä. Päivä on kuitenkin yhä hyvin tuulinen.

Katso myräkän ennuste MTV:n sääsivustolta. Sivustolla myös paikkakuntakohtaiset ennusteet ja tuulitiedot merisäässä.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.