Mainos

Kevätkylvöt alkamassa Etelä-Suomessa

Maaseutukeskusten liiton mukaan kylvöihin päästään tänä keväänä likimain normaaliajassa.

Kevätviljojen kylvöt ovat alkamassa Etelä- ja Keski-Suomessa tämän viikon lopussa ja ensi viikolla. ProAgria Maaseutukeskusten liiton mukaan kylvöihin päästään tänä keväänä likimain normaaliajassa. Öisin esiintyvien pakkasten takia kylvöille ei kuitenkaan ole vielä kiirettä.

Yöpakkaset ovat myös hidastaneet syysviljojen ja nurmien kasvun alkua. Sen sijaan kevyillä hietamailla puutarhakasvien kylvöt ja istutukset ovat käynnistyneet hyvin.

Varhaisperunat istutukset ovat täydessä vauhdissa Keski-Suomea myöten. Ensimmäiset perunat istutettiin Turunmaan saaristossa avomaalle maaliskuun lopussa, ja kasvustot ovat jo ehtineet taimettua. Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Hämeessä varhaisperunan istutukset alkoivat huhtikuun alussa ja ne ovat edistyneet puoliväliin.

Mansikka-, herukka-, vadelma- ja omenakasvustojen talvehtimista on ProAgrian mukaan vielä vaikea arvioida, sillä tilanne selviää lopullisesti vasta alkukesällä kasvun lähdettyä kunnolla vauhtiin. Viime kuun kovat pakkaset ovat voineet vaurioittaa hedelmä- ja marjakasvustoja varsinkin vähälumisilla alueilla, sillä tammikuun lämmin sää on voinut heikentää kasvustojen talvilepoa ja siten myös talvenkestävyyttä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja