Kevät tyssää hetkeksi – edessä kolea ja vaihteleva viikko

Sää on tällä viikolla vaihtelevaa. Alku- ja loppuviikolla on luvassa vesi-, räntä- ja lumisateita, viikon keskivaiheilla puolestaan kylmää ja aurinkoa.

Tänään maanantaina maan etelä- ja keskiosassa tulee vesi-, räntä- ja lumisateita. Illalla sateet painottuvat itään, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

– Tiistaina maan keskivaiheilla sataa räntää ja lunta, etelässä ja pohjoisessa on poutaa. Maan eteläosassa lämpötila voi kohota yli viiteen asteeseen. Myös aurinko voi näyttäytyä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Tiistain jälkeen pohjoisesta alkaa puhaltaa kylmää ilmaa kohti etelää. Korkeapaine vahvistuu Suomen ylle viikon keskivaiheilla. Keskiviikosta perjantaihin on melko aurinkoista ja poutaista, mutta viileää.

– Päivälämpötilat ovat laajalti nollan tuntumassa. Lännessä ja etelässä päästään hieman plussalle, pohjoisessa on pikkupakkasta. Öisin pakkasta voi olla 10-20 astetta, rannikoilla vähemmän.

Viikonlopuksi ennustetaan jälleen sateita.

– Tämän hetken ennusteen mukaan pohjoisessa sateet olisivat enimmäkseen lunta, etelämpänä myös vettä ja räntää, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikon ennuste.

Uusimmat