Mainos

Kevät tuo mopoilijat kevytväylillekin

Keväthuumauksessa ajavat mopoilijat ovat aiheuttaneet viikonloppuna onnettomuuksia eri puolilla maata.

Keväälle tyypillistä ovat myös ärtyneet kansalaiset, jotka valittavat poliisille mopojen liikkumisesta kevyen liikenteen väylillä ja maastossa.

Viikonloppuna tuli ilmi myös useita mopoilijoiden rattijuopumustapauksia. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla poliisi tavoitti viime yönä kaksi alkoholia nauttinutta mopoilijaa. Toinen heistä oli 16-vuotias nuorukainen, joka Jalasjärvellä törmäsi pyörätiellä yhteen polkupyöräilijän kanssa. Pyöräilijä loukkaantui lievästi.

Viikonvaihteen vakavin mopo-onnettomuus sattui perjantai-iltana Äänekoskella Keski-Suomessa. Kahdeksanvuotias pikkupoika loukkaantui vakavasti, kun mopoilija ajoi hänen päälleen kevyen liikenteen väylällä, jolla ei olisi saanut ajaa mopolla.

Pyörätiellä saa ajaa mopolla, jos ajo-oikeus on osoitettu liikennemerkkiin kiinnitetyllä "Sallittu mopoille" -lisäkilvellä. Joillakin paikkakunnalla lisäkilpeä käytetään. Toisilla paikkakunnilla taas pidetään liian vaarallisena päästää mopoilijoita väylille, joilla liikkuu myös lastenvaunuja, pikkulapsia, vanhuksia ja lemmikkieläimiä.

Mopolla ajaminen kevytväylällä on aina riski, vaikka ajo olisi sallittukin. Mopon ja kuljettajan yhdistelmä saattaa painaa parisataa kiloa.

Mopojen rakenteellinen nopeus on 45 kilometriä tunnissa, mutta todellisuudessa ne kulkevat kovempaa. Mopokolarissa syntyykin isku, joka ylittää moninkertaisesti esimerkiksi polkupyörän törmäyksessä syntyvän iskun voiman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.