Mainos

Kevät on myöhässä

Kevään merkkejä ei ole näkyvissä lähipäivien säässä ellei sellaiseksi laske lauantaille maan eteläosiin saapuvia vesi- ja räntäsateita.

- Lunta on tulossa lisää viikonloppuna, mutta seassa on myös vettä ja räntää. Ensi viikolla sitten taas pakastuu, joten ei tämä nyt vielä kovin keväiseltä vaikuta, meteorologi Liisa Rintaniemi toteaa.

Lumipyryalue on jo rantautumassa länteen ja iltapäiväksi lunta on luvassa muun muassa pääkaupunkiseudulle ja maan keskiosiin. Illaksi lumisadealue yltää jo itään ja lunta tulee useampia senttejä. Lappiin asti lumisade ei yllä, vaan siellä saadaan viettää aurinkoista hiihtopäivää 5-10 asteen pakkasissa.

Huomenna on aurinkoinen poutapäivä, kun edelliset sateet ovat jo menneet ja seuraava sadealue vasta odottelee tuloaan. Sää myös lauhtuu. Pohjoisessa hyvät hiihtokelit jatkuvat myös perjantaina.

Lauantaiksi on tulossa vetisempää sadetta. Silloin varsinkin maan eteläosiin tulee vettä ja räntää.

- Lumen määrä ei automaattisesti tarkoita, että kevät on myöhässä. Siihen ei tarvita kuin yksi kunnon vesisade niin siitä lumi lähtee sulamaan tosi nopeasti, sanoo Liisa Rintaniemi.

Ensi viikolla pitäisi tilastollisesti olla jo lämpöasteita, mutta näin ei tule olemaan. Erityisesti yöt pysyvät kylminä.

Meteorologi Liisa Rintaniemi jää tänään äitiyslomalle.

- Tämä oli nyt viimeinen aamuherätys Huomenta Suomen lähetykseen toistaiseksi. Kyllä niitä aamuherätyksiä tulee sitten vähän eri merkeissä, nauraa Liisa Rintaniemi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.