Kevät etenee ensi viikollakin – sateet yleistyvät loppuviikolla

Myös ensi viikko näyttää lauhalta. Merkkejä takapakista kevään etenemisessä ei ole näköpiirissä.

Viikonlopun sää on lauhaa ja enimmäkseen pilvistä, aurinko saattaa pilkahtaa ajoittain maan etelä- ja keskiosassa. Paikoin tulee heikkoja räntä- ja lumisateita, sunnuntaina etenkin lännessä ja pohjoisessa. Öisin mitataan laajalti pakkasasteita.

Brittein saarilla oleva laaja matalapaine kuljettaa ensi viikollakin lauhaa ilmaa Etelä-Euroopasta Suomeen.

– Alkuviikolla korkeapaineen selänne ulottuu idästä Suomeen ja sää voi olla hieman viime aikoja aurinkoisempaa. Loppuviikolla sää muuttuu sateisempaan suuntaan. Matalapaine voimistaa myös tuulia, mutta vielä on vaikea ennustaa matalapaineen voimakkuutta, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat ovat ensi viikolla päivisin yleisesti plussan puolella maan etelä- ja keskiosassa, paikoin pohjoisessakin. Öisin käydään yhä laajalti pakkasella.

Ensi viikon sateet tulevat tämän hetken ennusteen mukaan maan etelä- ja keskiosassa enimmäkseen vetenä ja räntänä, pohjoisessa räntänä ja lumena.

– Todennäköisesti etelään ei ole enää tulossa talvea. Mikään merkki ei viittaa kylmenemiseen. Näyttää siltä, että kevättä kohti ollaan menossa, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä ennuste ensi viikon säästä ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:






Lue myös:

    Uusimmat