Mainos

Kevan toimitusjohtajalla voi jatkossakin olla puolueen jäsenkirja

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan toimitusjohtajalla voi jatkossakin olla puolueen jäsenkirja, sanovat Kevan valtuuskunnan keskeiset henkilöt. Poliittinen tausta ei voi olla uudelle toimitusjohtajalle este - mutta ei kyllä valinnalle edellytyskään, toteavat valtuuskunnan poliittisten ryhmien puheenjohtajat.

Poliittinen tausta ja varsinkin poliittisesti värittyneet teot, eli esimerkiksi vaalirahoituksen suositteleminen poliitikoille, katkaisivat kuitenkin maanantaina Kevan entisen toimitusjohtajan, keskustalaisen Markku Kauppisen uran.

Uuden toimitusjohtajan valitsee eläkeyhtiön valtuuskunta, jonka seuraava kokous on 2. syyskuuta. Toimitusjohtaja aloittaa työssään todennäköisesti alkuvuonna.

Kevan valtuuskunnan keskustaryhmän edustaja, Kesälahden kunnanjohtaja Jorma Turunen sanoo, että poliittisuus ei ole uudelle toimitusjohtajalle rasite, mutta ei vaatimuskaan. Pelkästään poliittisilla perusteilla ei Turusen mukaan uutta toimitusjohtajaa valita. Mutta pitääkö uudenkin johtajan olla keskustalainen?

- Siitä on tiettyjä sopimuksia puolueiden kesken. En lähde niitä kertomaan. Sitä on parempi kysyä suoraan poliittisilta päättäjiltä. Sanotaanko, että mistään muutoksista (näihin sopimuksiin) ei ole keskusteltu.

Turunen ei myöskään halunnut spekuloida sillä, kelpaisiko hänelle muu kuin keskustataustainen toimitusjohtaja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.