Mainos

Kevan Räty saa jatkaa hallituksen johdossa

Kevan hallituksen puheenjohtaja Laura Räty (kok) voi  jatkaa tehtävässään. Kevan valtuuskunta oli koolla aamulla. Rätyä arvostellut Kevan keskiryhmä ilmoitti jo eilen, että se ei vaadi Rädyn eroa. 

Räty antoi eilen valtuuskunnalle selvityksen toimitusjohtaja Merja Ailuksen irtisanoutumisen taustoista sekä omasta toiminnastaan. Erityisesti keskiryhmässä on arvosteltu Rädyn yllättävää ilmoitusta, että Ailus ei nauttinut enää hänen henkilökohtaista luottamustaan.

– Hallituksen valvontatehtävä on ollut haastava. Siksi toimivaltasuhde hallituksen ja toimitusjohtajan välillä pitää jatkossa määrittää tarkemmin, Räty sanoo. 

Kevan keskiryhmä kirjasi pöytäkirjaan oman lausumansa, jossa vaaditaan Kevan toimintatapojen tarkentamista. Keskiryhmään kuuluu keskustalaisia, perussuomalaisia, kristillisdemokraatteja, vihreitä ja rkp:läisiä. 

– Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoitus siitä, että Kevan johtamiskulttuuria tulee tarkentaa ja vastuuskysymyksiä selkeyttää. Sen tulee kohdistua sekä Kevan luottamushenkilöorganisaatioon, johtoon että koko toimintaan, keskiryhmän puheenjohtaja Markku Koski (kesk.) kertoo MTV Uutisille. 

Keva on asettanut talon sisältä selvitysmiehen käymään läpi Kevan etuja ja rahankäyttöä. Tulokset julkistetaan 18.12.  Kevan valtuuskunnan puheenjohtaja Harri Jokiranta (sd) haluaa Kevan toimintatavoista läpinäkyviä. 

– Valtuuskunta uskoo, että kun Kevan johtamisjärjestelmä , johtosääntö ja muut sisäiseen johtamiseen liittyvät säännöt ja ohjeet sekä vastuut ja raportointivelvoitteet uudistetaan, Keva on entistä entistä vahvempi toimija.

Kevan toimitusjohtaja Merja Ailus irtisanoutui  vajaat kaksi viikkoa sitten asunto-ja autoetujen epäselvyyksistä syntyneen kohun jälkeen. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.