Mainos

Kevan maratonkokous ohi - Ailus lähtee

17:20

Toimitusjohtajan asemaa koskeva Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen kokous venyi tänään ennätyspitkäksi. Yli kuuden tunnin väännön jälkeen päädyttiin siihen, että Ailus irtisanoutuu.

Kevan hallituksen puheenjohtajan Laura Rädyn mukaan eroava Ailus saa johtajasopimuksen mukaisen korvauksen 303 000 euroa, joka vastaa vuoden palkkaa.  

Kevan tilannetta oli arvioitu etukäteen hyvin mutkikkaaksi. Asiantuntijoiden mukaan luottamuspula ei yksin riitä syyksi erottaa Ailus. Kevan toimitusjohtajan asema eroaa monista muista toimitusjohtajista. Koska toimitusjohtaja Merja Ailus on virkasuhteessa, häneen sovelletaan kunnallisia viranhaltijoita koskevaa lakia. 

Hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää kertoo, että lain mukaan viranhaltijan erottamiseen tarvitaan ”asiallinen ja painava” peruste.

-Irtisanomisperusteeksi ei riitä vain se, että on luottamuspula, vaan sen tueksi pitää olla varsin vankkoja syitä, Mäenpää selittää.

Tällaisia voisivat Mäenpään mukaan olla esimerkiksi virkavirhe, laiminlyönti, sopimaton käytös, huono menettely tai pitempiaikainen "uppiniskaisuus". Näistä on Mäenpään mukaan oltava myös näyttöä. Yleinen periaate kuitenkin on, että toimitusjohtajalta voi edellyttää enemmän kuin tavalliselta virkamieheltä.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.