Mainos

Kevan ex-johtaja uhkaa Helsingin Sanomia oikeudella

Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) entinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen harkitsee Helsingin Sanomien haastamista oikeuteen.

Haaste liittyisi Helsingin Sanomien viime kesäkuiseen uutisointiin Rovaniemen moottorikelkkatehtaasta. Tehtaan oli rakennuttanut vaalirahoittaja Nova, mutta tehtaan omistajaksi ja siten Kevan rahojen saajaksi tuli muutaman kuukauden ajaksi rakentajayhtiö nimeltä Oka. Keva maksoi 20 miljoonaa juuri Okalle.

Kauppisen mielestä lehti antoi kuitenkin ymmärtää, että Keva maksoi 20 miljoonan euron kauppahinnan Novalle.

- Se ei pitänyt paikkaansa. Keva maksoi kyllä sijoituksensa, mutta maksoi summan tehtaan rakentajayhtiölle ja vasta joulukuussa 2008, Kauppinen sanoo sanomalehti Karjalaisessa.

Kauppinen syyttää Helsingin Sanomia ajojahdista, joka kohdistui häneen ja Kevaan, kun lehti ei päässyt iskemään pääministeri Matti Vanhasta. Kauppinen arvostelee haastattelussa nimeltä mainiten toimittaja Tuomo Pietiläistä sekä politiikan toimituksen esimiestä Marko Junkkaria.

Junkkari torjuu Kauppisen väitteet.

- Väitteet pyrkimyksistä ovat höpö höpöä. Olemme tehneet kymmeniä juttuja kelkkatehtaasta ja kertoneet joka kerta sen ketjun, että Keva maksoi rahat Okalle, Junkkari korostaa.

Keskusrikospoliisi epäilee, että Kauppinen syyllistyi Kevan toimitusjohtajana väärennykseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen. Syyteharkinta on valtakunnansyyttäjänvirastossa. Rikosepäilyjen syynä on Kevan vuoden 2007 tilinpäätökseen isältyvä kuitti, jota oli muuteltu jälkikäteen.

Kauppinen jätti Kevan toimitusjohtajan paikan heinäkuussa 2009 sen jälkeen kun julkisuudessa oli alettu puida Kevan ja viime eduskuntavaalien suurrahoittajan Nova Groupin suhteita.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.