Mainos

Keväisiä päiviä tulossa – loppuviikolla lisää sateita

Sää jatkuu lauhana koko viikon. Öisin käydään laajalti pakkasella, mutta päivisin lämpötilat nousevat lämpöasteille maan etelä- ja keskiosassa, paikoin myös pohjoisessa.

Brittein saarten lähistöllä pitkään majaillut matalapaineen alue siirtyy nyt hieman pohjoisemmas, mutta kuljettaa meille edelleen lauhaa ilmaa lounaasta.

Tänään iltapäivällä ja illalla lumi- ja räntäsateet heikentävät vielä ajokeliä maan keski-, itä- ja pohjoisosassa. Maanantain sateiden jälkeen korkeapaineen selänne ulottuu kaakosta maan etelä- ja keskiosaan.

– Tiistaista torstaihin asti sää on enimmäkseen poutaista, varsinkin maan etelä- ja keskiosassa osittain aurinkoistakin. Heikkoja sateita tai tihkua voi kuitenkin tulla ajoittain. Loppuviikkoa kohden sateiden riski kasvaa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Öisin mennään hieman pakkasen puolelle lähes koko maassa.

– Päivisin plusasteita on yleisesti Oulun korkeudella saakka, pohjoisessa lämpötilat ovat nollan molemmin puolin. Etelässä ja lännessä voidaan ylimmillään mitata viiden asteen lukemia, loppuviikolla ehkä enemmänkin, ennustaa Aleksi Jokela.

Perjantaina ja viikonloppuna on odotettavissa sateita. Matalapaine voimistaa myös tuulia.

– Sateiden reittiä, olomuotoa ja voimakkuutta on kuitenkin vielä tässä vaiheessa mahdotonta ennustaa. Tämän hetken ennusteen mukaan sää lämpenee hieman loppuviikkoa kohden. Keväisiä päiviä on tiedossa tälläkin viikolla, toteaa Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä ennuste tälle viikolle ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.