Mainos

Kevään asuntokauppa kävi erittäin vilkkaana

Asunto- ja kiinteistökauppa on OP-Kiinteistökeskusten mukaan käynyt hyvin vilkkaana koko alkuvuoden.

OP-Kiinteistökeskukset välittivät alustavien tietojen mukaan tammi-kesäkuussa 2010 noin 8 000 asunto- ja kiinteistökauppaa.

Maaliskuussa tehtiin eniten kauppoja. Myös huhti-kesäkuussa oli vilkasta, joskin pientä rauhoittumista on ollut havaittavissa viime vuoteen verrattuna.

Vapaa-ajan kohteiden kaupankäynti puolestaan on tänä vuonna suunnilleen edellisvuoden tasolla.

– Eniten kysytään kohteita, joihin pääsee mökin pihalle suoraan autolla ja ranta on ilmansuunnista etelään tai länteen. Mökin tai talon mukavuustaso kiinnostaa suomalaista ostajaa yhä enemmän, ja tänä vuonna on taas myyty suhteellisen kalliita kohteita. Toisaalta moni nuori perhe hankkii sellaisen vapaa-ajankohteen, jossa on korjattavaa sekä mahdollisuus rakennusten suurentamiseen. Iäkkäämmät ostajat hankkivat kohteensa jopa eläkepäiviä varten, toteaa OP-Keskuksen kiinteistönvälitysjohtaja Kenneth Sandberg.

Asuntokohteita kiitettävästi myynnissä

Kohteiden kysyntä on hiljalleen siirtynyt pienemmistä asunnoista vähän suurempiin perheasuntoihin. Myös omakotitalot ovat edelleen kysyttyjä.

– Uudistuotanto on monella paikkakunnalla päässyt kunnolla käyntiin, mutta tuotannon kokonaismäärät eivät kuitenkaan tänä tai ensi vuonna yllä takavuosien lukumääriin, joten alhaiset rahoituskustannukset sekä kuluttajien positiivinen usko tulevaisuuteen vaikuttavat lähitulevaisuudessakin kohottavasti hintoihin, arvioi Sandberg.

Asuntomarkkinat ovat edelleen vilkkaimmat pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa kuten Turussa, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä ja Vaasan seudulla.

(MTV3–OP-Kiinteistökeskus)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.