Kevään 2011 muotituulet: Hersyvää hippityyliä

Miten muotitietoinen nainen pukeutuu ensi kesänä? Helmi selvitti, mitä kevään ja kesän muoti pitää sisällään.

Tänä keväänä kuljetaan luonnonläheisissä väreissä. Hillittyä värimaailmaa raikastavat punaisen ja turkoosin eri sävyt. 70-luku tekee paluun, joten lahkeet saavat taas olla leveät ja mieluummin levenevät. Rento kesätyttö kulkee mukavassa jumpsuitissa tai hurmaa kukkakuosisessa maksimekossa. Mitä muuta katukuvassa nähdään tänä keväänä?

Pellava palaa

KappAhlin tuotekoordinaattori Tuija Ritari kertoo, että kesän väreinä nähdään valkoista, mustaa ja harmaata. Voimakkaat värit kukkivat kukkakuoseissa: pinkki, punainen ja turkoosi valtaavat hyllyt.

– 1970-luku voisi olla voimakas sana tässä muodissa, Ritari sanoo.

Kesällä materiaaleista muotiin palaa pellava, joka on ollut hetken poissa ainakin KappAhlin valikoimista.

Legginsien aika on ohi?

Jokaisen lomalaisen kesähitti on tietenkin vanha kunnon kukkamekko. Ritarin mukaan tänä keväänä mekot kukkivat erityisen värikkäissä kuoseissa.

– Mekkojen pituudet vaihtelevat valtavasti, tunika-pituisista mekoista aina maksimekkoihin, Ritari kuvaa.

Kesämekko on tällä kaudella hihaton tai spagettiolkaiminen ja toppiyläosalla varustettu. Mekon päälle on tarjolla pieniä jakkuja, neuletta tai trikoota; käsivarsia ei siis tarvitse näyttää, jos ei halua!

– Lisäksi kesämekoissa nähdään 1970-luvulla viimeksi ollutta tyyliä, kuminauhalla kokonaan rypytettyjä yläosia, Ritari sanoo.

Jos mekko ei tunnu omalta jutulta, kannattaa turvautua toiseen kesähittiin, nimittäin leveneviin housunlahkeisiin. Ritarin mukaan kapea, legginseihin keskittynyt muoti alkaa olla tiensä päässä, ja housurintamalle saapuu nyt paljon vaihtelua.

– On paljon housuhame-tyyppisiä malleja, sekä ihan housuhameita, hän sanoo.

Farkut levenevät kesällä alaspäin; lisäksi muotiin tulevat rennot pellavahousut, joissa on paljon taskuja.

Koska kunnon kesätyyli ei ole mitään ilman asusteita, Ritari vihjaa, että puiset ja ruskeat korut ovat nyt asusteiden hittejä.

Rentoa retroilua

Myös Vero Modan kevään ja kesän vaatteissa näkyy 70-luvun hippihenki: pienet kukat valtaavat paitojen ja tunikoiden kuosit, farkkujen lahkeet levenevät.

– Housut saavat olla myös suorat, kunhan ovat löysät. Nyt ei tarvitse pukeutua tyköistuviin vaatteisiin: voit rohkeasti vetää ylle löysän puseron ja löysät housut. Kokeile vaikkapa pussimaisia shortseja tai porkkanamallisia housuja ja yhdistä asuun ohut punosvyö. Korut henkivät vintagea ja ne on helppo yhdistää asuun kuin asuun, Sellon Vero Modasta vinkataan.

Yksi sesongin ykkösmateriaaleista on farkku. Sitä löytyy niin haalareista, takeista kuin hameistakin. Kevyitä jumpsuitteja nähtiin jo viime vuonna ja niiden suosio jatkuu yhä. Hameissa ja mekoissa maksimitta on ihanteellisin pituus.

Kesäkauden värimaailma on luonnonläheinen. Yhdistele ruskean eri sävyjä ja viimeistele kokonaisuus puukoruin. Myös punaisen eri sävyt sekä jadenvihreä kuuluvat kevään hittiväreihin.

Teksti: MTV3/Helmi, Maria Aarnio ja Anni Uittamo

Kuvat: Shutterstock, KappAhl, Cannella

Lue myös:

    Uusimmat