Mainos

Keva tutkii Kauppisen kuittisotkut

Kuntien eläkevakuutus selvittää, ovatko eronneen toimitusjohtaja Markku Kauppisen kuittiepäselvyydet olleet tahallisia. Kuittien korjailua koskeva selvitys valmistunee huomenna.

Kevan hallituksen puheenjohtajan, kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) ilmoitti eilen MTV:n Kymmenen uutisten haastattelussa, että yhtiön lakiosastoa on pyydetty tutkimaan tilannetta ja mahdollisia jatkotoimia.

Eilen ilmeni, että Kauppinen on poistanut jälkikäteen nimiä kuitista, joka liittyy hänen yhteyksiinsä Nova Groupin vaalirahoittajiin. Kuitti koski helmikuussa 2007 Kevan tiloissa Kirkkonummella järjestetty tilaisuutta, jonka osallistujalistalta oli poistettu myöhemmin Nova kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo ja keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola. Tilalle lisättiin keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro.

- On selvää, että vahvistettua tilinpäätöstä ei voi jälkikäteen muuttaa. Sitä, onko tuo tapahtunut erehdyksestä vai onko ollut jokin muu motiivi, haluamme vielä selvittää, Kataja totesi Kymmenen uutisissa.

- Olen pyytänyt Kevan lakiosastoa selvittämään tuon tilanteen ja pohtimaan, onko tarpeita jatkotoimille.

Katajan mukaan Kauppinen ei ole "kaikilta osin esiintuonut" Nova-yhteyksiään myöskään Kuntien eläkevakuutuksen hallitukselle.

Hän myönsi myös, että Kauppisella on ollut useita tapaamisia Nova Groupin edustajien kanssa viime vuosien aikana. Kauppinen itse on kertonut Kevalle tavanneensa vaalirahoittajia vain kerran, eli pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa vuonna 2007.

Kauppisen mukaan myös osallistujanimien muuttaminen jälkikäteen kuittiin oli inhimillinen virhe. Muutos olisi hänen mukaansa oikeasti pitänyt tehdä tarkistusluetteloon, mutta hänen sihteerinsä oli laittanut sen vahingossa suoraan kuittiin. Tarkoituksellisesta kuittien näpelöinnistä ei Kauppisen mukaan ollut missään nimessä kyse.

Kauppinen ilmoitti erostaan maanantaina.

(MTV3)

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 8.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.