Mainos

Keva sai puhtaat paperit myös omalta hallitukseltaan

Kuntien eläkevakuutuksen viranomaisvalvojat ovat omalta osaltaan vahvistaneet, että päätös Kuntien eläkevakuutuksen moottorikelkkatehdashankkeesta on tehty pelkästään sijoituksellisin perustein.

Valtiovarainministeriö julkisti tänään oman selvityksen Kuntien eläkevakuutuksen ja Nova-konsernin välisistä liikesuhteista.

Kuntien eläkevakuutuksen hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja näkee helpottavana, että Kuntien eläkevakuutuksen ja Nova-Groupin liikesuhteiden on nyt todettu olleen lainmukaiset eikä niihin ole todettu sisältyneen normaalista poikkeavaa.

- Kevan viranomaisvalvojat ovat nyt vahvistaneet, että päätös Kuntien eläkevakuutuksen moottorikelkkatehdashankkeesta on tehty pelkästään sijoituksellisin perustein. Hanke on myös valmisteltu vastaavalla tavalla kuin Kevan muutkin sijoitukset. Olemme nyt saaneet myös ulkopuolisen arvion siitä, että sijoitukseen liittyvässä valmisteluprosessissa ja päätöksenteossa on noudatettu Kuntien eläkevakuutusta koskevaa lakia, hallituksen päättämiä sijoitusvaltuuksia sekä muita sisäisesti hyväksyttyjä menettelytapoja, Sampsa Kataja toteaa.

Kataja pitää valitettavana sitä, että Kuntien eläkevakuutuksen luotettavuus eläketoimijana on kesän aikana asetettu julkisessa keskustelussa kyseenalaiseksi: Katajan mielestä viranomaisselvitys ei ole tuonut esiin sellaisia seikkoja, jotka edellyttäisivät kiireellisiä toimenpiteitä hallitukselta.

- Hallitus kokoontuu normaalin aikataulun mukaan 20. elokuuta, jolloin myös käsitellään valtiovarainministeriön ja Finanssivalvonnan selvitys. Esillä ovat tällöin myös uuden toimitusjohtajan valintaan liittyvät asiat.

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtajan valitsee valtuuskunta. Valtuuskunta päättää toimitusjohtajan hakuprosessin käynnistämisestä ja hallitus valmistelee valtuuskunnalle esityksen toimitusjohtajan valintaa varten. Valtuuskunta kutsutaan koolle elo-syyskuun vaihteessa.

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa varatoimitusjohtaja Eija Lehto-Kannisto siihen saakka, kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään.

Sampsa Kataja ei suostunut kommentoimaan, erosiko Kauppinen nyt turhaan, kun virallinen selvitys osoitti Novan Groupin ja Kevan kytkökset laillisiksi

- Kauppinen on tehnyt henkilökohtaisen ratkaisun. Ratkaisu on tehty, eikä sitä ole syytä spekuloida enää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.