Mainos

Keva: Myös oman hallituksen rooli tutkittava

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallitus toivoo, että valtiovarainministeriö ja Finanssivalvonta selvittävät myös Kevan toimitusjohtajan Markku Kauppisen toiminnan Rovaniemen kelkkatehdaskaupassa.

Kevan hallitus pitää tarpeellisena, että Finanssivalvonta selvittää lisäksi hallituksen ja hallituksen puheenjohtajan roolin näiden asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa. Selvyyttä halutaan myös siihen, poikkeaako toiminta Rovaniemen tehdashankkeessa Kevan normaalista menettelystä.

Hellsten: Tärkeintä palauttaa luottamus

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallitus piti aamulla puhelinkokouksen Kevan osuudesta vaalirahakohussa.

Kevan hallituksen varapuheenjohtaja Tapani Hellsten (sdp) toivoo, että selvitys valmistuisi mahdollisimman pikaisesti.

- Haluamme selvittää, millaisia kytköksiä on ollut ja millä tavalla asioita on valmisteltu Kevassa. Toivomme, että raportti saataisiin pikaisesti valmiiksi - arvoimme mukaan se voi olla käytössä jo ensi viikon loppupuolella.

Hellsten korostaa, että tavoitteena on saada luottamus palautettua.

- Sisäisiä selvityksiä on tehty, mutta voisi sanoa niin, että luottamus ei ole palautunut. Nyt haluamme selvittää kokonaisuuden sekä yksittäisten hankkeiden, esimerkiksi Rovaniemen tehdaskiinteistön valmistelun ja toimitusjohtajan roolin siinä..

- Ennen juhannusta käsittelimme toimitusjohtaja Kauppisen luottamusta, ja silloin me annoimme hänelle luottamuksemme. Viime viikkojen aikana meidän julkiseen kilpeemme on tullut aika lailla kolhuja, ja myös toimitusjohtajan työskentelyllä on siihen oma merkityksensä. Toivon, että jatkossa toimitusjohtaja myös miettii omaa toimintaansa, koska hänhän edustaa talon ulkopuolella ennen kaikkea Kevaa.

Hellsten ei ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa valmis vaatimaan toimitusjohtaja Kauppisen eroa.

- Meillä on vielä selvitys meneillään. Ensi viikolla arvoimme selvityksen pohjalta, onko asiassa tapahtunut jotain ja siinä yhteydessä joudumme arvoimaan myös Kevan uskottavuuden palauttamista.

Kauppinen: Tilanne ei ole muuttunut

MTV:n uutisten tavoittaman Kauppisen mukaan kokouksessa ei käsitelty hänen tai Kevan hallituksen jäsenten asemaa. Kauppisen mukaan tilanne ei ole muuttunut Kevan oman sisäisen selvityksen jälkeen, eikä Kevassa ole poikettu normaalista sijoitustoiminnasta.

Valtiovarainministeriö on jo aiemmin päättänyt selvittää yhdessä Finanssivalvonnan kanssa Kevan ja vaalirahaa jakaneen Nova Groupin väliset yhteydet.

Kevan toimitusjohtajan osuus vaalirahakohussa on herättänyt julkista keskustelua. Kauppinen osallistui keskustan ja Kehittyvien maakuntien Suomen liikemiesrahoittajien kokoukseen pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa tammikuussa 2007. Lisäksi Kauppinen on suositellut vaalirahoittajille, keitä poliitikkoja voisi tukea. Yksi Kauppisen suosittelemista tuen saajista on Kevan hallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja.

KATSO TAPANI HELLSTENIN HAASTATTELU

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.