Mainos

Keva-Kauppinen: Nova-tapaamisia paljon enemmän kuin 13

Kevan entinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen (kesk.) kiistää valehdelleensa Nova-tapaamisista. Eilen julkiseksi tulleesta Keva-raportista käy ilmi, että Kevan entinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen isännöi Nova Groupin ja Kehittyvien maakuntien Suomen edustajia 13 kertaa kolmen vuoden aikana. Raportti tehtiin jo heinäkuussa, mutta se julkaistiin vasta eilen poliisin tutkinnan valmistuttua.

Kevan hallituksen puheenjohtajan, kansanedustaja Sampsa Katajan (kok.) mukaan Kauppinen sanoi kesällä, ettei ollut isännöinyt Nova-tapaamisia ollenkaan.

- Meidän hallitus aiemmin kysyi Kauppiselta näihin Nova-yhtiöiden johtoon liittyen, että onko hän isännöinyt tapaamisia. Vastaus oli, että niitä ei ole, Kataja muistelee.

Kauppinen kiistää valehdelleensa

- Minä en ole niin mielestäni sanonut. Minä olen sanonut, että minä en pysty niitä nyt sillä hetkellä yksilöimään. Onhan nämä tapaamiset kaikki nähtävissä sieltä papereista. Miksi minä olisin ne kiistänyt? Sanoo Kauppinen.

Kauppinen sanoo, että kolmetoista tapaamista osuu alakanttiin.

- Tokihan minä tunnen esimerkiksi Tapani Ylisaunamäen monen vuoden takaa. Olen tavannut heitä viimeisen viiden vuoden aikana selvästi enemmän kuin 13 kertaa.

Ero olisi ollut väistämättä edessä?

Kysymykseen, olisiko Kauppinen erotettu nyt esiin tulleiden tietojen perusteella, ei Kevan hallituksen puheenjohtaja halua suoraan vastata.

- Luottamusta joko on tai ei ole. Kun Kauppinen päätyi omaan ratkaisuunsa ennen kuin tuo selvitys noista edustuskuluista valmistui, niin sen pohtiminen ei ole enää ajankohtaista.

Kesällä kävi ilmi, että Kauppinen poisti jälkeenpäin Nova Groupin edustajien nimiä edustuskuiteista. Keskusrikospoliisi on tehnyt asiasta esitutkinnan ja seuraavaksi asia siirtyy syyteharkintaa.

- Minä odotan totta kai tätä asiaa mielenkiinnolla. Odotan, että aika nopeasti voisi se syyteharkinnan päätös tulla, koska kyllähän tämä aikalailla vaikeata on.

Eilen julkistetusta raportista käy ilmi, että Kevan hallitus sai puhtaat paperit sekä Kauppisen kuittien valvonnasta että Kevan kelkkatehdassijoituksen valvonnasta.

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 17.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.