Mainos

Keva antoi selvityksellään itselleen puhtaat paperit - ja Kauppiselle erorahan

Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) selvitys moottorikelkkatehdashankkeesta "ei anna aihetta toimenpiteisiin", Keva ilmoitti tänään tiedotteessaan. Keva selvitytti asiaa "ulkopuolisella asianajotoimistolla", jota se ei nimeä.

Kevan mukaan sen nyt jo eronneen toimitusjohtajan Markku Kauppisen (kesk.) ja vaalirahoitusvyyhteen sotkeutuneen Nova Groupin johdon tapaamisilla ei ollut yhteyttä siihen, että Keva sijoitti Rovaniemellä sijaitsevaan moottorikelkkatehtaaseen. Asiantuntijoiden mukaan sijoitus oli ilmeisen huono.

- Selvityksen perusteella Kevassa on toimittu sijoituspäätöstä tehtäessä asianmukaisesti ja huolellisesti, Keva ilmoittaa tiedotteessaan. Sen on allekirjoittanut Kevan hallituksen puheenjohtaja kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.), joka ilmoittaa antavansa asiasta lisätietoja. MTV3 ei tavoittanut Katajaa alkuillasta.

Myös Kevan entisen toimitusjohtajan Markku Kauppisen "erorahaa selvitettiin", Keva kertoo. Eroraha maksetaan hänelle sopimuksen mukaan.

- Sopimuksen pätevyys voidaan kuitenkin arvioida myöhemmin uudelleen, jos siihen on aihetta esimerkiksi käynnissä olevan poliisitutkinnan perusteella, tiedotteessa sanotaan.

Keskusrikospoliisi selvittää, syyllistyikö Kauppinen rikokseen peukaloidessaan erään kestityksen osanottajalistaa julkisuuden kannalta Kevalle edulliseksi. Hän poisti listalta syvälle vaalirahoitussotkun syövereihin uppoutuneet Nova Groupin keulahahmon Arto Merisalon ja keskustan yhteyspäällikön Lasse Kontiolan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.