Mainos

Keva-Ailuksen ansiot kalpenevat verrattuna muihin eläkepomoihin

Auto- ja asuntoetujensa vuoksi viime viikon aikana puhuttanut Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) toimitusjohtaja Merja Ailus jää kauas muiden eläkepomojen vuosiansioista.

Tuhdein vuosiansio on Varman Matti Vuorialla, joka vuositulospalkkioineen ansaitsi viime vuonna yli 750 000 euroa. Ailuksen vuosiansiot ovat tänä vuonna noin 300 000 euron luokkaa. Oheinen grafiikka avaa tarkemmin eläkepomojen palkkausta.

Kevan palkoissa on käytetty arviota tämän vuoden palkoista, sillä varatoimitusjohtaja Tapani Hellsten valittiin tehtäväänsä vasta vuosi sitten.

Kolmesta suurimmasta työeläkeyhtiöstä Kevan johtoryhmä käyttää asunto- ja autoetuja eniten. Kevan johtoryhmästä viidellä on asuntoetu, mutta Ailuksen ja varatoimitusjohtaja Hellsténin eilisten päätösten jälkeen enää kolme hyödyntää sitä. Johtoryhmästä kaikilla kymmenellä on oikeus autoetuun, mutta kaksi heistä ei ole ottanut sitä aiemminkaan käyttöön.

Ilmarisen 10-henkisestä johtoryhmästä vain toimitusjohtajalla on asuntoetu, mutta Harri Sailas ei ole ottanut sitä käyttöön. Varmassa asuntoetua ei ole kenelläkään 15-jäsenisessä johtoryhmässä.

– Meillä ei kenelläkään yhtiön johtoon kuuluvalla ole työsuhteeseen liittyen Varmalta asuntoetua, sanoo toimitusjohtaja Matti Vuoria.

Autoetu on Vuorian mukaan Varmassa mahdollinen kaikille johtoryhmäläisille, mutta yhtiöstä ei kerrota tarkempia tietoja.

Työsuhde-edut eivät tule palkan päälle, vaan esimerkiksi työsuhdeauton verotusarvo vähennetään palkasta. Mitä kalliimpi auto, sitä vähemmän kuukausipalkkaa siis jää käteen.

Jos edusta luopuu tai sitä ei ota käyttöön, jää palkkapussiin verotusarvon verran enemmän rahaa kuussa. Esimerkiksi Ailuksella jää vastedes 1 556 euroa enemmän rahaa käteen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.