Mainos

Kettumysteeriä selvittävä duo keräsi fanit yhteen Osloon

Viime syksynä maailma heräsi pohtimaan vastausta siihen, mitä kettu sanoo.  Ratkaisua tarjonneen koomikkoduo Ylviksen huumorimusiikkivideo on nyt puolessa vuodessa kerännyt jo yli 380 miljoonaa katselukertaa YouTubessa, poikinut useita kansainvälisiä live-esiintymisiä ja palkintoja.

Myös duon muut musiikkivideot pääsivät loistoonsa hiljattain, kun veljekset Bård ja Vegard Ylvisåker nousivat loppuunmyydylle Oslo Spektrumin lavalle.

Huumorisankarit viihdyttivät

Yli 8000-päinen yleisö ei koostunut pelkästään kotimaan faneista - huumorisankareiden kannattajia lensi halki Euroopan ja rapakonkin takaa.

Yksi näistä oli Maureen Dudas, 23, joka matkusti nelihenkisen perheensä kanssa Pennsylvaniasta, Yhdysvalloista. Useiden lentäen tulleiden fanien viikonloppuvisiitistä poiketen Dudas vietti pääkaupungissa koko viikon.


– Viikkokaan ei ole tarpeeksi, mutta rakastuin kaupunkiin. Tulen itse pieneltä paikkakunnalta, joten kaupungit ovat aina jännittäviä minulle.

Virtuaalisuhteet todeksi

Matkansa aikana Dudas sekä monet muut ehtivät kuitenkin tavata lukuisia kavereitaan. Netin avulla levinnytWhat Does The Fox Say?- video kun ei ainoastaan tutustuttanut ihmisiä norjalaiseen komediaan, vaan myös kanssaihailijoihin.

Siksi reissu sateiseen Osloon oli monille faneille unohtumaton kokemus, kun nettikaverit pääsivät tapaamaan toisiaan ensikertaa.

– On surrealistista tajuta, että niillä tyypeillä, jotka olet nähnyt vain tietokoneesi näytöllä, on jalat ja oma ääni, nauraa Leah Mills, 18.

– Silti se tuntui siltä, kuin olisimme tavanneet jo aikoja sitten, tunteneet jo vuosia, Dudas sanoo.

Molemmat uskovat saaneensa lukuisia uusia rakkaita ystäviä. Millsille matka Osloon oli ensi kerta Iso-Britannian ulkopuolella ilman perhettä. 

– Aluksi ajattelin, etten tietenkään olisi menossa, mutta yksi kaverini blogiyhteisö Tumblrista puhui minut ympäri, komediaa rakastava Leah kertoo. 

Fanit hullaantuivat

Vaikka Ylvis on saanut suurimman suosionsa musiikkivideoistaan, on heidän juurensa lavaesiintymisessä. The Fox-huuman aikana Leah sai selville, että yksi duon tärkeimmistä inspiraation lähteistä oli hänen omakin suosikkinsa: Monty Python. 

– Kaverini houkutteli minua mukaan sanomalla, että he saattavat vetää jotain vanhoja sketsejä, ja pohdittuani ehkä tunnin, olin myyty.

Koko reissun päämäärä, itse konsertti ei pettänyt Millsiä.

– Aivan uskomatonta. Ylvis todella tietää, miten saada yleisö innostumaan. He ovat lahjakkaita niin koomikkoina kuin muusikkoinakin. Haluaisin itsekin koomikoksi vielä joskus ja siksi kahden komediasankarini näkeminen oman naaman edessä oli minulle hyvin surrealistista. Seurasin koko esitystä yrittäen poimia vinkkejä ja inspiroitua.

Ystäviksi Ylviksen avulla

Dudas kuvailee esitystä ihmeelliseksi. 

–Paljon parempi kuin odotin. Konsertti oli täynnä mahtavia yllätyksiä, jotka saivat minut henkäisemään ”oh my god” ääneen.

–Olen matkustanut lukuisia kertoja, mutta tämä viikko Oslossa oli elämäni paras kokemus. Pääsin tutustumaan toiseen maahan ja heidän kulttuuriinsa, viettämään aikaa perheeni kanssa ja tapaamaan ihania ihmisiä. Uskon saaneeni ympäri maailmaa elämänpituisia ystäviä, joihin en olisi saanut mahdollisuutta tutustua ilman Ylvistä.

Ylvis on siis maailmanlaajuisen huomionsa lisäksi yhdistänyt monenikäisiä ihmisiä, jotka eivät olisi koskaan uskoneet tapaavansa toisiaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.