Mainos

Ketjuliikkeiden hinnoissa vähän eroja Euroopassa – Portugali halvin

Suomalaisen ei kannata ostaa ketjuliikkeiden vaatteita tuliaisiksi muista Euroopan maista ainakaan hinnan takia. Euroopan kuluttajakeskuksen verkoston vertailu osoittaa, että tietyt tuotteet maksavat eri maissa suunnilleen yhtä paljon.

Vertailussa oli mukana Zaran, H&M:n, C&A:n ja Body Shopin tuotteita 27 maassa. Kustakin liikkeestä selvitettiin kolmen naisten- ja kahden miestentuotteen hinnat.

Vertailun mukaan hinnoissa oli pääasiassa vain pieniä eroja. Poikkeus oli Portugali. Siellä kaikki vertailussa olleet tuotteet saa keskimääräistä halvemmalla. Muun muassa H&M:n ja Zaran farkut maksavat siellä keskimäärin kymmenen euroa vähemmän ja kosmetiikkatuotteet keskimäärin kolme euroa vähemmän kuin muissa maissa.

Pohjoismaissa kalleinta

Tiukimmalle ostajan budjetti joutuu Pohjoismaissa. Vertailu paljastaa, että kalleinta on Tanskassa, Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa.

Kuluttajakeskuksen johtajan Leena Lindströmin mukaan hintavertailu ei kerro koko totuutta eri maiden hintatasosta. Vaikka yksittäinen tuote olisi halvempi toisessa maassa, se ei hänen mukaansa välttämättä tarkoita sitä, että maa olisi muutenkin edullisempi ostospaikka.

Kuluttajakeskuksen verkosto vertaili hintoja keväällä. Tuloksiin vaikutti se, että vertailtavia ketjuja ei ole jokaisessa maassa. Lisäksi liikkeiden valikoima saattoi vaihdella maittain niin, että kaikkia vertailtavia tuotteita ei ollut aina saatavilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.