Mainos

Kestopigmentointi helpottaa laittautumista

Helppo tapa näyttää huolitellulta heti aamusta, on kestopigmentointi. Heli Huhtanen hankki pigmentoinnin kulmakarvoihinsa kyllästyttyään siihen, ettei kestovärjäyksestä ollut apua vaaleiden kulmien värjäämisessä.

Kestopigmentoinnin suosio on kasvanut. Useimmiten kestopigmentoitavaksi tulevat naiset, jotka haluavat helpostusta meikkaamiseen. Eniten kysellään kulmakarvojen pigmentoinneista. Myös silmien rajaukset ovat suosittuja, mutta huulten pigmentointeja tehdään vähemmän.

Huhhtasen kulmat pigmentoi Fresh Upin Pia Johansson, joka valitsi Huhhtaselle sopivan tummanruskean ja mustan kulmavärin. Värinä käytettiin rautaoksidipitoista mineraaliväriä, joka valitaan aina pigmentoitavan omia värejä silmälläpitäen.

Lopullinen tulos toisen käsittelykerran jälkeen

Kestopigmentointi tehdään kahteen otteeseen. Ensimmäisen kerran jälkeen odotetaan muutama viikko, jonka jälkeen kulmat käydään uudelleen läpi.

– Monesti väri ei tartu kunnolla ensimmäisellä kerralla kunnolla, joten lopullinen pigmentointitulos syntyy vasta toisen käsittelyn jälkeen. Pigmentointi tehdään ensimmäisellä kerralla varovaisesti ja väriä lisätään enemmän vasta toisella kerralla. Toisella pigmentointikerralla myös kulmakarvan mallia on mahdollista muuttaa, Johansson selittää.

Huhtasen kulmien kestopigmentointi aloitettiin levittämällä kulmiin puudutusvoide, jonka annettiin vaikuttaa kulmissa kolme varttia. Puudutusvoide on samaa reseptituotetta, jota käytetään sairaaloissa.

– On yksilöllistä, miten puudutusaine tehoaa. Puudutuksesta huolimatta tuntuu pientä nipistelyä tai kutittelua. Kulmakarvat ovat kivun kannalta onneksi helpoimmat pigmentoitavat, Johansson kertoo.

Kestopigmentoinnin pysyvyydessä suuria eroja

Kulmien kestopigmentointi kestää noin puolitoista tuntia, jonka aikana pigmentoija käy kulmakarvat läpi keskimäärin neljä kertaa riippuen siitä, miten väri imeytyy. Lopullinen tulos nähdään vasta, kun arpikudos on parantunut.

– Kestopigmentoinnin täytyy antaa parantua rauhassa. Meikkaamista tulee välttää viisi päivää pigmentoinnin jälkeen ja saunaa ja aurinkoa tulee välttää viikon verran. Rupea ei missään nimessä saa repiä, ettei kestopigmentoinnin tulos mene pilalle, Piia selittää.

Kestopigmentointi sopii lähes kaikille, mutta mahdollisista sairauksista on hyvä mainita, sillä esimerkiksi veren hyytymisongelma voi olla este pigmentoinnille.

Kestopigmentoinnin kestävyys on hyvin yksilöllistä. Useimmiten tulos kestää vuodesta viiteen vuoteen, mutta joillakin kestopigmentointi voi kestää jopa kymmenen vuotta.

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.