Mainos

Keskustelutapahtuma SuomiAreenalla ennätysmäärä yleisöä

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä keskustelutapahtuma SuomiAreena teki tänä kesänä yleisöennätyksensä. Tapahtumat keräsivät vajaat 30 000 kävijää. 

Kesän kiinnostavimmaksi keskustelutapahtumaksi kasvanut SuomiAreena tarjosi tänä vuonna yleisölle laajemman tapahtumavalikoiman kuin koskaan aikaisemmin.

Kaikkiaan noin 150 tapahtumasta koostunut ohjelma piti sisällään keskustelua mm. ulkopolitiikasta, työhyvinvoinnista, eläkeuudistuksesta, sananvapaudesta ja yrittäjyydestä.

Tapahtumat kiinnostivat yleisöä ja keräsivät kaikkiaan noin 30 000 kävijää. Vuonna 2013 kävijöitä oli 22 000. Suosituin tämän kesän tapahtumista oli perheille suunnattu liikuntatapahtuma Liikkuva torstai, joka keräsi kaikkiaan 2500 kävijää.

- SuomiAreenalla oli ensi kertaa kattoteema, asuminen ja ympäristö, ja se auttoi tapahtumaa kasvamaan entistä kiinnostavammaksi. Samoin toinen uudistus, yhteistyö Pori Jazzin kanssa kantoi hedelmää, tuottaja Esa Nieminen pohtii suosion kasvun syitä.

SuomiAreenaa oli mahdollista seurata viikon ajan Porin ohella myös verkossa, sillä keskustelut striimattiin uudistuneille Suomiareena.fi-sivuille. Niitä voi katsella myös tallenteina MTV Katsomon kautta. Tallenteita oli tarjolla kaikkiaan 180 ja ohjelmaa 120 tuntia. 

- Tämä on meille yhtiönä keskikesällä suuri ponnistus, MTV:n ja kumppaniyhtiöiden tekijöitä työskenteli SuomiAreenan mediatuotannoissa yli viisikymmentä. Lisäksi apunamme oli Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Sataedun parinkymmenen hengen joukko. Kiitokset myös Porin kaupungille, tapahtuman käytännön järjestelyjä teki 80 kaupungin ihmistä, kertoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Jussi Eronen

SuomiAreenan keskustelut kävivät vilkkaana tapahtumapaikkojen ohella myös sosiaalisessa mediassa. Tunnuksella #suomiareena lähetettiin kaikkiaan noin 15 000 twiittiä. Viime vuonna #suomiareena-twiittejä lähetettiin noin 6000.

SuomiAreenalta televisioitiin viiden päivän aikana kaikkiaan 10 suoraa tv-lähetystä parhaaseen katseluaikaan. Myös Radio Nova siirsi suoria lähetyksiään Poriin.

- Tämä oli monella mittarilla kaikkien aikojen SuomiAreena. MTV Uutiset on saanut runsaasti hyvää palautetta sekä itse tapahtumasta että tv-ohjelmista ja verkkotuotannoista. Olemme tästä kiitollisia. Emme kuitenkaan jää laakereillemme lepäämään, vaan kehitystyö jatkuu", sanoo Jussi Eronen.

SuomiAreenalla juhlavuosi 2015

SuomiAreena täyttää ensi kesänä 10 vuotta ja samaan aikaan myös Pori Jazz juhlii 50-vuotistaivaltaan. Tämän kunniaksi SuomiAreenan kesän 2015 teemaksi on valikoitunut opetus ja kulttuuri, ja pääyhteistyökumppanina nähdään opetus- ja kulttuuriministeriö.

- Ministeriö näkee SuomiAreenan hyvänä vuorovaikutuksen foorumina ja lähtee ilomielin ensi kesään mukaan. Haluamme nostaa esille koulutuksen, tieteen, kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön merkityksen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin turvaajina, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriön viestintäjohtaja Marjo Merivirta.

SuomiAreena järjestetään Porissa ensi vuonna 13.-17.7.2015.

MTV3-kanava esittää dokumentin "SuomiAreena - keskustelun kuuma heinäkuu" 27.7. klo 18.00-18.30.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja