Mainos

Keskustelupalstan sulkeminen johti rikosilmoitukseen poliisiylijohtajasta

Poliisiyhdistyksen luottamusmies on tehnyt poliisiylijohtaja Reijo Naulapäästä rikosilmoituksen, koska tämä sulki torstaina poliisien keskustelupalstan Internetissä.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapäästä on tehty rikosilmoitus.

Poliisiylijohtaja Reijo Naulapäästä on tehty rikosilmoitus, koska hän sulki poliisien keskustelupalstana toimineen Vapaa kanava -nimisen Internetfoorumin. Rikosilmoituksen teki tänään poliisiyhdistys Poliisit ry:n luottamusmies.

Helsingin poliisilaitokselle jätetyn rikosilmoituksen mukaan Naulapäätä on syytä epäillä törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Lisäksi luottamusmies nimeää ilmoituksessa yhteistoimintavelvoitteen rikkomisen, työsopimuslakirikkomuksen sekä työsyrjinnän.

-Luulen, että tällainen poliisin piiristä tehty rikosilmoitus poliisiylijohtajasta on ainutkertainen Suomen historiassa, arvioi Poliisit ry:n luottamismies, vanhempi konstaapeli Olli Sademies.

Hänen mukaansa ilmoituksen tavoitteena on sekä sananvapauden puolustaminen että Vapaa kanava -foorumin avaaminen uudelleen.

Poliisiylijohtaja Naulapää muistutti tänään, että rikosilmoituksen teki ei-virallinen järjestö.

-Kyseessä on oma, pienempi järjestö, joka on poliisin neuvottelujärjestelmän ulkopuolella. He ovat nyt menettäneet keskustelukanavan, kun Internetfoorumi suljettiin, ylijohtaja sanoi STT:lle.

Koska rikosilmoituksen kohteena on poliisi, ulkopuolinen syyttäjä määrätään tekemään tapauksen esitutkintaa.

Naulapää: Keskustelukanava työtaistelun välineenä

Ylijohtaja Naulapää sulki Vapaa kanava -foorumin torstaina. Hän perusteli sulkemista sillä, että kanavaa käytettiin työtaistelun välineenä ja siellä esiintyi asiatonta keskustelua. Naulapään mukaan poliisijohto oli harkinnut kanavan sulkemista jo pitkään. Tilanne kärjistyi, kun poliisien uusi palkkajärjestelmä innosti kanavan käyttäjät tavanomaista kiivaampaan keskusteluun.

-Kanavalla harjoitettiin esimerkiksi lakkoiluun yllyttävää ammattiyhdistystoimintaa. Osa kirjoituksista oli todella asiattomia, jopa loukkaavia. Foorumi oli kuitenkin työnantajan työntekijöilleen tarjoama, joten sen käytössä voidaan vaatia jotain rajoja, sanoi Naulapää perjantaina.

Naulapään mukaan päätöksen taustalla oli myös se, että kiivaan keskustelun arveltiin vievän innokkaimmilta kohtuuttomasti työaikaa. Kanavalla oli ylijohtajan mukaan kymmeniä erittäin aktiivisia käyttäjiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.