Mainos

Keskustelu viidennen ydinvoimalan rakentamisesta kiihtyy

Tällä viikolla on odotettavissa ratkaisuja lisäydinvoiman rakentamisesta. Taloussanomien tekemän kyselyn mukaan osa epävarmoista kansanedustajista on kääntymässä lisäydinvoiman kannalle. Uutispäivä Demari puolestaan kysyi piirijohtajien kantaa ydinvoimaan.

-

Kansanedustajista yli kolmannes ei toistaiseksi ole kertonut selvää kantaansa lisäydinvoiman rakentamiseen. Taloussanomien mukaan useimmat heistä ilmoittavat haluavansa tietoja Suomen energiahuollon kokonaissuunnitelmasta ennen oman ratkaisunsa tekemistä. Kuutisenkymmentä vastustaa ja saman verran kannattaa viidettä ydinvoimalaa.

Eri kyselyjen perusteella näyttää kuitenkin siltä, että moni kansanedustaja on kääntymässä ydinvoiman kannalle, varsinkin jos samalla voidaan edistää kotimaisten biopolttoaineiden käyttöä. Taloussanomat kysyi tämänhetkistä kantaa ydinvoimala-asiaan niiden puolueiden kansanedustajilta, jotka tähän asti ovat olleet epävarmoja. Vajaasta sadasta kansanedustajasta noin puolet ei vieläkään halunnut kertoa kantaansa.

Uutispäivä Demari puolestaan kyseli piirijohtajien suhtautumista ydinvoimalakysymykseen. Valtaosa oli ydinvoimalan rakentamisen kannalla.

Ennen kuin kansanedustajat saavat ydinvoima-asian ratkaistavakseen on siitä tehtävä hallituksessa periaatepäätös. Valtioneuvoston on määrä päättää torstaina suhtautumisestaan Teollisuuden Voiman periaatepäätöshakemukseen. Jos hallitus torstaina ratkaisee kantansa viidennen ydinvoimalan rakentamiseen voi eduskunta äänestää siitä vielä ennen kesää.
(MTV3)

(Huomenta Suomi 15.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.