Mainos

Keskustelu ulkopolitiikan linjoista kiihtyy

Hallituksen pää-äänenkannattajat ovat lähteneet puolustamaan voimakkaasti presidenttiä ja pääministeriä yhteisessä pääkirjoituksessaan. Lehdet syyttävät erityisesti kokoomusta ulkopoliittisten toimijoiden kivittämisestä.

Sekä keskustalainen Suomenmaa että uutispäivä Demari puolustavat pääministeriä ja presidenttiä yhteisessä pääkirjoituksessaan. Lehdet syyttävät erityisesti kokoomusta saivartelusta ja epäluulon kylvämisestä ulkopolitiikassa sekä kiilan lyömisestä presidentti Tarja Halosen ja pääministeri Matti Vanhasen väliin.

Kokoomuksen mielestä taas kirves lipsahti omaan nilkkaan, koska presidentti ilmaisee Huvudstadsbladetin haastattelussa selvän epäluulonsa EU:n taistelujoukkojen toimintaan ilman YK:n valtuutusta. Pääministeri on aiemmin ollut valmis hyväksymään kriisinhallinan pelkällä eu-mandaatilla.

Rauhanturvalain muutosta vääntää nyt erillinen työryhmä, ja poliittisten päätösten aika on ensi tai seuraavana vuonna. Vanhanen uskoo, että valmistelutyön aikana yhteisymmärrys löytyy.

Halonen: Keskustelu EU-joukoista väärillä urilla

Tasavallan presidentti Tarja Halonen suhtautuu varauksella uusien EU:n nopean toiminnan joukkojen toimintaan ilman YK:n mandaattia.

Hufvudstadsbladet-lehden haastattelussa Halonen kuitenkin kiistää olevansa ehdottomasti nopean toiminnan joukkoja vastaan tai puolesta.

Tasavallan presidentti toivoo myös monipuolisempaa keskustelua EU-joukoista. Halosen mielestä keskustelu on tähän saakka lähinnä koskenut sitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

Presidentin mielestä suomalaisilla pitää olla selkeä käsitys siitä, millaisiin operaatioihin Suomi voi osallistua. Halonen kärjistääkin lehdessä, että myös sinkkiarkuista on pystyttyvä puhumaan vielä, kun ne ovat tyhjiä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 03.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.