Mainos

Keskustelu sukupuolineutraalista avioliitosta hämmentää Setaa

Viimeaikainen keskustelu sukupuolineutraalista avioliitosta hämmentää Setaa ja kirkon uudistusmielistä siipeä. Setassa epäillään, että kirkko ja poliitikot haluavat kannanotoillaan kaataa koko hankkeen. Kirkon liberaalit puolestaan pelkäävät kirkon tekevän suuren virheen, jos se luopuu vihkioikeudestaan.

Homoparien oikeus avioitua on herättänyt näyttävää vastustusta, vaikkei oikeusministeriön työryhmä ole edes aloittanut työtään. Kristillisdemokraatit ovat ehtineet julistaa avioliittosodan. Kokoomuspoliitikko on epäillyt, että uusi laki johtaisi myös monen ihmisen liittojen sallimiseen ja kirkon johto on uhkaillut vihkioikeudesta luopumisella.

- Vähän on jäänyt mietityttämään, että mikä kaiken tämän pelottelun motiivi on. Halutaanko sillä vaan kaataa tämä lainsäädäntö, kysyy Setan puheenjohtaja Outi Hannula.

Hannula muistuttaa, ettei lakiuudistus pakottaisi kirkkoa vihkimään homopareja. Hänen mielestään onkin kummallista, että uskontoa yritetään sekoittaa maalliseen lainsäädäntöön.

Pastori: Lakieroja ei pitäisi olla

Moni kirkon työntekijä haluaisi kuitenkin pitää homot ja lesbot kirkon piirissä. Seksuaalivähemmistön oikeuksia puolustavan Yhteys-liikkeen johtokunnassa toimiva pastori Heikki Leppä Tikkurilan seurakunnasta kannattaa lakiuudistusta.

- Minusta miehen ja naisen ja samojen sukupuolten välisen suhteen välillä ei pitäisi olla mitään eroa lainsäädännön tasolla, Leppä sanoo.

Vihkioikeudestaan kirkko ei Lepän mielestä saisi luopua missään tapauksessa. Mielekkäintä olisi, että homoparit voitaisiin vihkiä kirkossa, mutta yksittäisillä papeille olisi oikeus siitä kieltäytyä.

- Voi olla muitakin syitä kuin uskonnollinen vakaumus, että tilanne tuntuisi papista vaikealta. Ja kuka haluaa omaan juhlaansa henkilön, joka kokee sen vaikeaksi? Ei kukaan.

Katso Anna Satovainion juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.