Mainos

Keskustelu sikainfluenssarokotteesta velloo netissä

Internetin keskustelupalstoilla käydään kiivasta sananvaihtoa sikainfluenssarokotteen turvallisuudesta. Keskustelun aiheena ovat muun muassa viime päivien uutiset siitä, että sikainfluenssarokotteen saavat saattavat sairastua lievästi. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on kertonut, että oireet - kuten päänsärky - kuuluvat normaalistikin kausi-influenssarokotusten mahdollisiin sivuoireisiin ja ovat nopeasti ohimeneviä.

24.fi-sivustolla ihmetellään asiaa: "Eihän oireet voi olla rokotusten aiheuttamia. Onhan kysymyksessä terveydenhoito!".

"Miettikää jos yhdessä terveyskeskuksessa, keskussairaalassa koko henkilöstö rokotetaan muutaman päivän sisällä ja aina seuraavana päivänä rokotetut on poissa töistä! Tuosta voi olla todella vakavia seuraamuksia terveydenhoitoa tarvitseville!"

Poliorokotteen aikoinaan saanut kertoo kokemuksistaan "Poliorokotteen olen saanut varmaan viisi kertaa. Sokeripalasta nousi oikein kuume ja toinen käsi meni hervottomaksi. Sen jälkeenkin saadusta rokotteesta tulin kipeäksi. En kyllä tätä uutta pikakehitettyä rokotetta tehoaineineen uskalla ottaa!"

Keskustelu polveilee sikainfluenssasta muihin ajankohtaisiin aiheisiin: "Onkohan maan hallitus jo piikitetty? Mietin vaan viime päivien juttuja mediassa? Jos tästä piikistä olisivat menneet sekaisin? Saaneet hallusinaatioita? Mielenterveyshäiriöitä?".

Toinen puhuttava aihe on rokotteen turvallisuus raskaana oleville. Vauva.fi:n keskustelupalstalla pohditaan voiko raskaana oleva peräti kuolla rokotteeseen. "Onko kellään tietoa kuinka moni on sairastanut possunuhan raskaana kuolematta siihen?". Kysyjälle vastaavat monet lukijat kertoen, että rokotteen mahdollisista vaaroista raskaana oleville näyttää olevan liikkeellä ristiriitaista tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.