Mainos

Keskustelu kehäradasta käy kuumana

Radan kokonaiskustannusten arvioidaan nousevan 420 miljoonaan euroon.

Keskustelu kehäradasta on vellonut kuumana jo jonkin aikaa. Päätöstä kehäradan rahoituksesta odotetaan istuvalta hallitukselta.

Mikäli päättäjät näyttävät suunnitelman rahoitukselle vihreää valoa voi asemien rakentaminen alkaa jo ensi vuoden puolella.

No ne keskustelut, jotka olen käynyt valtioneuvoston jäsenten kanssa, niin kehäradan tilanne näyttää hyvältä, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tapani Mäkinen luotaa.

Radan kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 420 miljoonaa euroa, joista Vantaan osuus olisi kolmisenkymmentä prosenttia. Valmistuessaan rata palvelisi niin lentokentän kuin pääkaupunkiseudun tarpeita.

- Hankkeen lykkääntymispäätös on siinä mielessä erinomaisen huono päätöksenä pääkaupunkiseudulle. Merkittävä osa uusien asuntojen rakentamisesta kohdistuu nimenomaan kehäradan varteen. Noin 30 000 uutta asukasta voisi sijoittua radan varteen. Eli se on siinä mielessä, asuntopoliittiisesti erittäin huono päätös, Mäkinen pohtii.

Vaikka rahoitustilanne vaikuttaa tukalalta, Vantaan kaupunginjohto uskoo ratkaisun olevan myönteinen.

- Minä olen luottavainen siihen, että radan rakentaminen käynnistyy asemien rakentamisella vuoden 2008 lopulla, Mäkinen kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.