Mainos

Keskustelu kasvihuonekaasujen päästöistä kuumenee

Keskustelu kasvihuonekaasujen päästörajoituksista kuumenee Kioton ilmastokokouksen lähestyessä. Yli 150 maata kokoontuu joulukuun alussa Kiotoon Japaniin sopimaan kasvihuonekaasupäästöjen rajoittamisesta vuoteen 2010 mennessä. Kokouksen alla näkemykset rajoituksista ovat kuitenkin menneet pahasti ristiin.

EU on esittänyt, että teollisuusmaat leikkaisivat päästöjään 15 prosenttia, kun taas esimerkiksi Japani on katsonut viiden prosentin vähennyksen riittävän. Japanin julkistama neuvottelutavoite on nostanut väkevän vastalausemyrskyn.

Yhdysvallat ei ole vieläkään paljastanut omaa neuvottelutavoitettaan. Yhdysvallat synnyttää huomattavan osan kaikista kasvihuonekaasuista.

Maailmanpankki: Ilmastosopimus ei saa syrjiä kehitysmaita

Maailmanpankki katsoo, että kansainvälinen sopimus kasvihuonepäästöjen rajoittamisesta ei saa tyrehdyttää köyhien maiden talouskehitystä.

-Sopimuksessa on tunnustettava kehitysmaiden oikeus kehitykseen, sanoi Maailmanpankin ympäristöosaston johtaja Robert Watson eilen Washingtonissa. Watsonin mukaan on epäoikeudenmukaista vaatia köyhiä maita rajoittamaan päästöjään jopa oman talouskehityksen uhalla, kun teollistuneet maat ovat vastuussa suurimmasta osasta päästöjä.
(MTV3/Pekka Karppinen-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.