Mainos

Keskustelu FBI:n murhatutkimuksesta käy kuumana

Nettikeskustelut käyvät kuumana Yhdysvaltain liittovaltionpoliisin pyydettyä yleisön apua vanhan murhatutkimuksen ratkomisessa.

FBI ei ole kyennyt tulkitsemaan koodikielellä kirjoitettua muistilappua, joka löytyi vuonna `99 41-vuotiaana murhatun Ricky McCormickin ruumiin taskusta.

Edelleen selvittämätön murhatapaus saikin viranomaiset kääntymään yleisön puoleen.

- Olemme todella hyviä työssämme, mutta tässä tarvitsisimme apua. Vaikka kyse olisi ostoslistasta tai rakkauskirjeestä, haluamme tietää miten koodi ratkaistaan, FBI:n kryptoanalyysiyksikön päällikkö Dan Olson sanoo FBI:n nettisivuilla.

Yleisökään ei ymmärrä

Koodin julkistaminen on aktivoinut harrastelijaetsivät, ja esimerkiksi Yahoo! Newsin jutun yhteydessä on jo tuhansia koodia tulkitsevia vastauksia.

Myös yleisöllä on selvästi ongelmia monimutkaisen koodin kanssa. Muutamat kommentoivat tekstin olevan mahdoton selvittää, sillä siinä on koodeja koodien sisällä.

Monet kommentoivat tekstin olevan uhrin omaa pikakirjoitusta, joka perustuu sanojen ääntämiseen. Monet pohtivat uhrin olleen mielenvikainen, mikä heijastuu muun muassa vaihtelevana käsialana.

Koodi aktivoi myös suomalaisia amatöörisalapoliiseja, mutta esimerkiksi rikoskeskustelupalsta Murha.infon keskusteluissa ei ole selitystä tekstille keksitty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.