Mainos

Keskustaväki moittii Väyrysen ajoitusta

Keskustan puolueväki moittii puheenjohtajakilpaan ilmoittautuneen Paavo Väyrysen ajoitusta huonoksi. Monen piirijohtajan mielestä keskustalla olisi nyt tärkeämpääkin tekemistä kuin kiistellä puheenjohtajasta. Puolueen pitäisi haastaa hallitusta kuntauudistuksesta ja varuskuntien lakkauttamisesta.

– Olisin odottanut, että kampanja lähtee liikkeelle vähän myöhemmin. Nyt on oppositiopolitiikan aika, sanoo Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Jani Kurvinen.

Toisaalta puolueväki pitää myönteisenä sitä, että puheenjohtajaksi on tunkua. Väyrysen ansiot presidentinvaaleissa saavat STT:n soittokierroksen perusteella tunnustusta, mutta moni toivoo, että kisaan lähtisi muitakin ehdokkaita.

Keskustan ruotsinkielisen piirijärjestön Väyryselle eilen ilmaisema tuki sinetöi konkaripoliitikon ehdokkuuden puoluejohtajakisassa. Kunniapuheenjohtaja saa varauksetonta tukea myös Pohjois-Suomessa.

- On päivänselvää, että Väyryselle löytyy Lapista kannatusta kaikkiin mahdollisiin tehtäviin. Hän on hyvin suosittu täällä, sanoo piirin puheenjohtaja Janne Seurujärvi.

Myös Väyrysen kotikonnuilla Peräpohjolassa suosio on taattu, mutta etelämpänä henki on viileämpi.

"Ei tapana vaihtaa johtoa usein"

Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Mika Lintilä muistuttaa, että Mari Kiviniemi on puheenjohtajana vasta ensimmäisellä kaudellaan.

- Ei keskustassa ole ollut tapana vaihtaa puheenjohtajaa kovin useasti, kansanedustaja Lintilä sanoo.

STT tavoitti puhelimitse kahdeksan piirijohtajaa paristakymmenestä. Moni uskoo, että omasta piiristä löytyy tukea sekä Väyryselle että Kiviniemelle, mutta sitä ei haluttu arvioida, kumman puoleen vaaka lopulta kallistuu.

Neuvoa-antava jäsenäänestys tulossa

Väyrysen kannatus riittää joka tapauksessa siihen, että puheenjohtajasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys ennen Rovaniemen puoluekokousta kesäkuussa. Puoluehallituksen on määrä päättää äänestyksestä maaliskuussa. Väyrysen mielestä mittelö on oiva tilaisuus käydä keskustelua keskustan linjasta.

Vastakkain ovat ainakin puolueen cityliberaalit ja syrjäseudut.

- Olemme täysin oman piirimme jäsenen Mari Kiviniemen takana, sanoo Helsingin piirin puheenjohtaja Markus Kinnunen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.