Mainos

Keskustaväki arvostelee Ahoa

Keskustan kenttäväki haluaa Ahosta presidenttiehdokkaansa, mutta hakee samalla hänelle seuraajaa puolueen puheenjohtajana. Tämä ilmenee MTV3n Sunnuntairaportin keskustan piiritoimikuntien jäsenille tekemästä kyselystä. Paavo Väyryselle tukea ei löydy.

Lähes puolet keskustan kenttäväestä katsoo, että keskustan joutuminen oppositioon viime vaaleissa johtui työreformista. Europarlamenttivaalit eivät keskustaväkeä vielä innosta, mutta revanssia haetaan nyt presidentinvaaleista.

Keskustaväen selkeä enemmistö haluaa Ahosta puolueen presidenttiehdokkaan. Paavo Väyrynen ei kentälle enää kelpaa. Myöskään porvarien yhteisehdokas ei saa tukea. Hävityt vaalit ovat kuitenkin lisänneet myös Esko Ahon arvostelua. Kentällä varaudutaankin puheenjohtajavaihdokseen tuli Ahosta presidentti tai ei.

Lähes puolet toivoo Ahon jatkavan vielä puheenjohtajana, mutta tukea saavat myös kansanedustaja Matti Vanhanen, varapuheenjohtajat Maria-Kaisa Aula ja Seppo Kääriäinen sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen. Paavo Väyrystä tukee vain prosentti kenttäväestä.

Keskustaväen mielipiteet kerättiin lähes 450 piiritoimikuntien jäseneltä, joista kyselyyn vastasi 55 prosenttia.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.