Keskustavaikuttajat vaitonaisia Korhosen ja Vanhasen asemasta

Keskustan varapuheenjohtaja, ympäristöministeri Paula Lehtomäki ja keskustan kansanedustaja ja eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Seppo Kääriäinen kommentoivat varovasti puoluesihteeri Jarmo Korhosen tämänpäiväistä esiintuloa vaalirahakohussa.

Kumpikaan ei sanonut MTV:n haastattelussa, oliko Korhosen selvitys vaalirahakohusta riittävä.

- Hän selitti asiaa tiedotteessaan ja on tärkeällä tavalla osallistunut tänään julkisuudessa käytävään keskusteluun. Se, mikä riittää tai ei riitä, on tietenkin jatkossa arvioitavana, Lehtomäki muotoili.

- En osaa sanoa lopullista kantaani (Korhosen julkituloon). Pidän hyvänä, että Korhonen tuli julkisuuteen ja on antautunut vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, Kääriäinen sanaili.

Puoluekokous vastaa henkilövaihdoksista

Kumpikin keskustavaikuttaja kuitenkin sanoi, että Korhosen - ja mahdollisesti pääministeri Matti Vanhasenkin - toimia tullaan tarkastelemaan lomien jälkeen.

– Puoluehallitus on koolla kuukauden päästä, jolloin se voi omalta osaltaan arvioida sekä puheenjohtaja Vanhasen että puoluesihteeri Korhosen antamia selvityksiä yhdessä. Ne kyllä muodostavat yhdessä selventävän kokonaiskäsityksen siitä, mikä on ollut keskustan vaali – ja puoluerahoitus viimeisten kolmen vuoden aikana, Kääriäinen arvioi.

Kumpikin jätti henkilövaihdokset ensi kesän puoluekokouksen tehtäväksi.

- Eittämättä henkilövalinnoista tulee ensi kesänäkin hyvin mielenkiintoinen näytelmä, Lehtomäki summasi.

- En osaa arvioida, onko Korhosen asema vahva. Hän toimii saamansa valtakirjan turvin nyt, Kääriäinen totesi.

Keskustan puoluekokous järjestetään ensi kesänä Lahdessa.

Katso Päivi Anttikosken raportti (Kymmenen uutiset 13.7.2009)

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat