Mainos

Keskustapuolue voitti Viron eurovaalit

Virossa europarlamenttivaalien voittaja on keskustapuolue. Viron vaalilautakunnan mukaan keskusta sai Virolle kuuluvista kuudesta paikasta kaksi. Aluksi keskustalle ehdittiin osoittaa jo kolme paikkaa.

Pääministeri Andrus Ansipin Reformipuolue sai yhden paikan ja toinen hallituspuolue, konservatiivinen Isänmaa ja Res Publica -liitto (IRL), samoin yhden. Hallituksesta eronneet sosiaalidemokraatit vastaanottivat yhden paikan, joka menee juuri erotetulle valtiovarainministerille Ivari Padarille.

Brysseliin matkaa lisäksi riippumaton julkkisehdokas, tv-juontaja ja museojohtaja Indrek Tarand. Hänen onnistui saada yksin yhtä paljon ääniä kuin koko keskustapuolue. Tarand on perheensä toinen euroedustaja, sillä hänen isänsä Andres Tarand on edustanut Brysselissä sosiaalidemokraattina.

Virossa eurovaalit olivat suljettu listavaali, ja listojen kärjessä ääniä keräsivät puolueiden ykkösnimet.

Äänestysprosentti Virossa oli 43,2 prosenttia, mikä on 16 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisissä eurovaaleissa. Korkeimmalle äänestysaktiivisuus nousi Tallinnassa, jossa yli puolet äänestysikäisistä kävi uurnilla. Sähköisesti äänensä antoi 15 prosenttia valitsijoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.