Mainos

Keskustan toiminnanjohtajat ryöpyttävät Korhosta: Väisty!

Kolme keskustan piirin toiminnanjohtajaa arvostelee puoluesihteeri Jarmo Korhosta voimakkaasti MTV3:n haastattelussa.

Etelä-Hämeen Matti Kaunisto, Satakunnan Satu Tietari ja Keski-Pohjanmaan Erkki Hänninen perustelevat poikkeuksellista julkituloaan sillä, että he ovat syvästi huolissaan puolueen tulevaisuudesta ja laskeneista kannatusluvuista. Heidän mielestään Korhosen ei pitäisi enää jatkaa puoluesihteerinä.

Lue myös:

- Hän on taitava puhuja, mutta tulokset eivät ole kovin hyviä. Hänen johdollaan olemme hävinneet eduskuntavaalit, kunnallisvaalit ja eurovaalit. Sitä tietä ei voi kovin pitkälle jatkaa, sanoo Hänninen.

Tietari muistuttaa Korhosta hänen omasta vaalisloganistaan.

- Se oli "Tulos tai ulos". Voisiko tämä slogan koskea myös häntä itseään? Hänhän on lupaillut kannatuslukemia 24,9 prosenttia.

MTV3:n tuoreessa kyselyssä keskustaa kannatti 18,5 prosenttia vastaajista, mikä on 4,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime eduskuntavaaleissa.

"Puoluetoimistossa ei osteta banaaniakaan Korhosen tietämättä"

Erityisen kovaa kritiikkiä Korhonen saa toiminnanjohtajilta roolistaan vaalirahasotkusta. Heidän mukaansa puoluesihteeri on pakoillut vastuuta.

Hänninen muistuttaa, että Korhonen vakuutti Joensuun puoluekokouksen puheessa vastaavansa yksin varainhankinnasta

- Nyt hän sitten piilottelee työntekijöiden selän takana. Pidän tällaista vastuunpakoilua varsin ikävänä johtamistyylinä. Vastuuta pitää kantaa, jos sitä on valmis ottamaan, Hänninen sanoo.

Joukko ei pidä uskottavana sitä, että Korhonen ei olisi tiennyt vaalirahajunailuista.

- Jos vähän ikävästi ja rumasti sanon, niin minun mielestäni puoluetoimistossa ei osteta banaaniakaan ettei puoluesihteeri sitä tietäisi, Kaunisto napauttaa.

Puoluetyöhön kaivataan lisää aatetta

Toiminnanjohtajien mukaan kenttä on jakautunut kahtia ja nyt puolue tarvitsisi rivejä kokoavaa puoluesihteeriä. Tietari sanoo kaipaavansa johtajaa, joka toisi aatetta takaisin puolueen toimintaan.

- Minusta tuntuu, että nämä viimeiset vuodet ovat olleet pääasiassa rahanhankintaa.

Toiminnanjohtajat arvioivat, että Korhosen kenttäkannatus on vähentynyt.

- Hän on onnistunut luomaan sellaisen myytin, että hän on kentän edustaja puolueen omia kansanedustajia vastaan. Kyllä vastustajajoukko on selvästi lisääntynyt. Moni jäsen onkin sanonut, että tämä työ saa jäädä tähän, jos Korhonen jatkaa, Hänninen kertoo.

Puolue valitsee uudet johtajat vajaan kolmen viikon kuluttua. Korhosen odotetaan kertovan viikonloppuna, tavoitteleeko hän jatkoa puoluesihteerinä.

Korhonen kieltäytyi tv-haastattelusta, mutta kiitti kirjallisessa viestissään toiminnanjohtajia mielipiteistä. Korhosen odotetaan kertovan viikonloppuna, hakeeko hän jatkoa puoluesihteerinä.

Katso Salla Vuorikosken juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.