Keskustan Sipilää kyseltiin muihinkin puolueisiin

Keskustan puheenjohtajaa Juha Sipilää on kysytty aikoinaan politiikkaan muihinkin puolueisiin. Tämä käy ilmi Risto Uimosen kirjoittamasta Sipilän henkilökuvasta, jossa Sipilän vaimo Minna-Maaria Sipilä sanoo olleensa miehensä politiikkaan lähdöstä varmempi kuin tämä itse.  

Kirjassa Sipilä selvittää muun muassa suhdettaan uskontoon ja valottaa sitä, mihin 1990-luvulla tehdyn yrityskaupan voittomiljoonat on sijoitettu.  

Sipilä kertoo kirjassa, että käy harvakseltaan hengellisissä tilaisuuksissa, lukee Raamattua ja hiljentyy rukoillen. Hänen uskonnollinen taustansa on Rauhan Sana -ryhmässä, jota kutsutaan myös pikkuesikoisuudeksi.  

Sipilä rikastui 1990-luvun puolivälissä, kun hän myi omistuksensa vetämässään teknologiayrityksessä. Sipilä kertoo omaisuudestaan, että siihen kuuluu kuusi kiinteistöä, joista merkittävimmät ovat omakotitalot Kempeleessä ja Sipoossa.  

-Sen lisäksi omistamme metsätiloja yhteensä noin 180 hehtaaria. Ne sijaitsevat Muhoksella ja Oulussa, tarkemmin sanoen Ylikiimingissä. Muu onkin sitten pelkästään rahoitusomaisuutta, Sipilä kertoo.  

Sipilä kertoo kirjassa myös nuorimman poikansa äkillisestä kuolemasta helmikuun puolivälissä. Tämä oli leikkauksen jälkeen lähtenyt sairaanhoitajan avustamana vessaan, mutta lyyhistynyt matkalle. Lääkärit eivät osanneet tuoreeltaan sanoa, mikä kuoleman aiheutti.  

Lue myös:

    Uusimmat