Mainos

Keskustan Saarikko vastaa demarikritiikkiin: Rinne unohtaa parantuneen työllisyystilanteen

Pääministeripuolue keskusta vastasi ripeästi SDP-puheenjohtaja Antti Rinteen kritiikkiin eriarvoistumisen hoitamisesta hallituksessa.

– Antti Rinne unohtaa, että kaikkein tärkein asia eriarvoistumisen torjumisessa on työpaikkojen synnyttäminen ja työn saaminen ihmisille. Siinä näkyy nyt orastavaa valoa, sanoo kansanedustaja Annika Saarikko.

Rinne kirjoitti näkemyksensä aamulla julkaistussa MTV:n Nettivieras-kolumnissa.

Saarikko toteaa työllisyyden parantumisen olevan parasta eriarvoisuuden ehkäisyä.

Annika Saarikosta tulee alkukesästä Sipilän hallituksen peruspalveluministeri. Ministerikierrätyksestä sovittiin jo hallituksen muodostamisen yhteydessä.

Annika Saarikko pitää merkittävänä ja arvokkaana asiana hallituksen viime tiistaina nimittämää arvovaltaista työryhmää, joka etsii ratkaisuja eriarvoistumisen pysäyttämiseksi. Työryhmää vetää sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari.

Saarikon mielestä nykyiseen tilanteeseen yhteiskunnassa on jouduttu vuosikymmenten kehityksen seurauksena, ja siitä myös SDP on osin vastuussa.

– Yksikään puolue ei pääse vastuuta pakoon, toteaa Saarikko.

– On aivan selvää, että tämän vaalikauden kipeät päätökset ovat tuntuneet monen suomalaisen arjessa, eikä niiden edessä maan hallitus varmasti vastuutaan väestä, jatkaa Saarikko.

– Joka todella rakastaa hyvinvointivaltiota, haluaa sitä myös uudistaa. Sipilän hallitus on joutunut ja halunnut valita tämän tien, ei vähiten siksi että Suomen taloustilanne ei näytä tulevaisuudessakaan kovin hyvältä, sanoo Annika Saarikko.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.