Keskustan puoluesihteeri järkyttyi: Tätä Väyrystä en enää tunne

Väyrynen perusti uuden puolueen – Laaninen järkyttyi 2:14

Puoluesihteeri Timo Laaninen kertoo olevansa järkyttynyt Paavo Väyrysen uutisesta perustaa uusi puolue. 

– Kyllä tämä ihan sanattomaksi vetää. Henkilökohtaisesti kuuluun siihen sukupolveen, jonka idoli 70-luvulla oli Paavo Väyrynen. Monet myrskyt on hänen kanssaan kestetty.

– Kolme kertaa olen yrittänyt tehdä hänestä tasavallan presidenttiä ja ollut kaikissa kampanjoissa mukana. Hän on ollut keskustalaisuuden ikoni minun sukupolvelleni. Tätä Paavo Väyrystä en oikein enää tunne, sanoi Laaninen eduskunnassa MTV uutisille.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laaninen ei tiedä miten tästä nyt jatketaan, menettääkö Väyrynen esimerkiksi puolueen kunniajäsenyyden.

– Täytyy nyt vähän tutkia sääntöjä. Meillä puolueen säännöissä on, että henkilö, joka on keskustan jäsen tai pyrkii jäseneksi, ei voi olla muun puolueen jäsen.

– Toisaalta kunniapuheenjohtajan ohjesäännössä todetaan, että erityisen ansioitunut puolueen jäsen voidaan nimetä kunniajäseneksi. Näiden pykälien valossa täytyy nyt johtopäätöksiä tehdä. Tietysti myös ensin kuulla häneltä itseltään, mitä hän ajattelee, sanoo Laaninen MTV:lle.

i

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Puoluesihteeri Laanisen mukaan Väyrysen uutisen ei kerro mitään puolueen tilasta.  

– Hän on ristiriitainen, mutta keskustan väelle rakas hahmo. Itse ajattelen, että kyllä tämä enemmänkin kertoo Paavo Väyrysesta kuin keskustasta. 


Lue myös:

    Uusimmat