Mainos

Keskustan oppositiolinja ei innosta

Suomen keskustan harjoittaman oppositiopolitiikan arvostus näyttää selvästi vähentyneen viimeksi kuluneen vuoden aikana. Suomen Gallupin Helsingin Sanomille tekemässä mielipidetiedustelussa alle kolmannes katsoi puolueen onnistuneen politiikassaan.

Hallituksen politiikan onnistumista koskevissa arvioissa ei sen sijaan ole suuria muutoksia viime vuodesta. Niukka enemmistö suomalaisista on edelleen sitä mieltä, että Paavo Lipposen johtama hallitus on onnistunut tehtävissään melko hyvin.

Vuosi sitten 40 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että keskusta on onnistunut politiikassaan hyvin tai melko hyvin. Nyt näin ajattelevien osuus oli enää 30 prosenttia.

Epätietoisten osuus on pysynyt ennallaan, joten oppositiopolitiikkaa huonona tai melko huonona pitävien osuus on kasvanut kymmenellä prosenttiyksiköllä 61 prosenttiin.

Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse reilua 2000 henkilöä joulukuun puolivälissä. Tutkimustulosten virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.