Mainos

Keskustan Olli Rehn penseä lisäydinvoimalle

Keskustan Olli Rehn suhtautuu varauksellisesti uuden ydinvoimalan rakentamiseen ja ilmoittaa kallistuneensa lisäydinvoiman vastustajien kannalle.

Keskustan puheenjohtajaehdokas Olli Rehn suhtautuu kielteisesti uuden ydinvoimalan rakentamiseen. Yleisradion Lauantaiseura-ohjelmassa esiintynyt Rehn sanoi suhtautuvansa varauksellisesti ydinvoiman lisärakentamiseen ja siten kallistuvansa ydinvoiman vastustajien puolelle.

-Minun olisi vaikea painaa kyllä-nappia eduskunnan äänestyksessä. Mutta samalla on tietysti myönnettävä, että perusteet molempaan suuntaan ovat olemassa, ja tilanne on muuttunut kymmenessä vuodessa aika olennaisesti siinä mielessä, että maakaasu ei tällä hetkellä ole lauhdevoimana kilpailukykyinen vaihtoehto hintasuhteiden muutoksentakia, totesi Rehn.

Vaihtoehtoina Rehnin mukaan ovat nyt lähinnä ydinvoiman lisärakentaminen tai sähkön lisätuonti käytännössä Venäjältä. Rehn ei ole kansanedustaja, eikä siis osallistu ydinvoimaäänestykseen. Hänen kantansa ei myöskään juuri eroa muiden keskustan vahvimpien puheenjohtajaehdokkaiden kannanotoista.

Lauantaiseurassa keskusteltiinkin pitkään siitä, miksi puheenjohtajakisassa ei juuri tule esiin eroja ehdokkaiden mielipiteiden välillä. Rehnin mielestä eroja on esimerkiksi terrorismin vastaisen taistelun sekä ns. kansantalouden "kakun jakamisen tai sen kasvattamisen" välillä sekä puolueen strategia painottamisessa.

Hyvin varovaisesti mm. ulkopolitiikkaan liittyviin kysymyksiin vastaillut Rehn oli muiden ehdokkaiden linjoilla myös Nato-kysymyksessä. Hän sanoi, että Suomella ei ole sellaista kansalliseen turvallisuuteen liittyvää vajetta, että olisi syytä kiirehtiä hakemaan Nato-jäsenyyttä, vaan asiaa tulisi käsitellä vuoden 2004 turvallisuuspoliittisen selonteon yhteydessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.