Keskustan Laaninen moittii Yleä epäluotettavaksi

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen syyttää kovin sanoin Yleisradiota virheellisestä ja harhaanjohtavasta uutisoinnista pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) Nuorisosäätiö-yhteyksistä.

Laanisen mukaan uutisointi horjuttaa yhtiön uutisten luotettavuutta. Hän opastaa, että Ylen sisällä on tehtävä johtopäätöksiä uutis- ja ajankohtaistoiminnan laadusta, luotettavuudesta ja puolueettomuudesta.

- Vääjäämättä herää kysymys, miten Yleisradio kykenee luotettavasti ja tasapuolisesti toteuttamaan esimerkiksi tulevat vaalikeskustelut ja pääministeritentin, hän sanoo kannanotossaan.

Suomalaisten tuoreessa muistissa on ex-pääministeri Matti Vanhasta koskenut Yleisradion perätön lautakasauutisointi, Laaninen muistuttaa.

Puoluesihteeri pitää erittäin valitettavana, että Yle rapauttaa luottamusta poliittiseen päätöksentekoon samaan aikaan kun sitä yritetään uudelleen vahvistaa.

Laaninen sanoo, että hän ei lähde vaatimaan kenellekään potkuja. Ylessä on kuitenkin hänen mielestään "vakavien kehityskeskustelujen paikka".

-Tämä on ollut aivan luokatonta toimintaa.

Laanisen mielestä Yle voisi aloittaa luottamuksen palauttamisen toimintaansa rehdistä anteeksipyynnöstä ja pahoitteluista.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat