Mainos

Keskustan Korhonen haluaa uusia puoluesihteerin pestinsä

Kaksi vuotta keskustan puoluesihteerinä toiminut Jarmo Korhonen haluaa jatkaa tehtävässään. Hän ilmoitti puoluekokouksesta tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että "virtaa on".

Toisin kuin SDP:ssä, keskustassa sanapari merkitsee luovuttamisen sijasta sitä, että ollaan käytettävissä, Korhonen selvitti.

Korhoselle ei ole näköpiirissä kilpailijaa puoluesihteerin tehtävään. Hänelle itselleen haastajan ilmaantuminen kyllä sopisi. Kahdessa vuodessa maakunnissa kiertämillään 250 000 kilometrillä puoluesihteeri on pohjustanut asemat, joita ei hevin horjuteta.

Tavoitteekseen Korhonen on asettanut luoda keskustasta Suomen toimivin ja suurin naisten ja nuorten kansanliike. Syksyllä esitellään puolueen uusi ilme ja suurin järjestöuudistus sitten legendaarisen puoluesihteerin Arvo Korsimon aikojen.

Mossen kytkin luisti

Kunnallisvaaleissa keskusta tavoittelee 25 prosentin kannatusta, 650 000 äänestäjän valtakirjaa ja suurimman kuntapuolueen asemaa. Kaupunkeihin yritetään läpimurtoa. Vuoden 2009 eurovaaleissa puolue pyrkii neljään edustajaan.

Eduskuntavaaleissa kaikki ei mennyt kuitenkaan Korhosen johdolla aivan suunnitellusti, kun neljä eduskuntapaikkaa meni.

- Voi sanoa, että Mossen kytkin luisti, hän myönsi. Suurimman puolueen asema ja pääministeri Matti Vanhasen jatkopesti tulivat kuitenkin pelastetuksi.

Korhosen mukaan hänen tullessaan nykyiseen tehtäväänsä puolueen kassakaappi oli tyhjä. Nyt talous on saatu kuntoon. Viime vuodelta ylijäämä oli lähes 400 000 euroa. Tavoitteena on saada puolue velattomaksi jo kuluvan vuoden aikana.

Puoluetta johdetaan yhdessä

Korhosta on joskus luonnehdittu yhdistelmäksi savolaista kieroutta ja pohjalaista uhoa. "Kentän äänellä" puhuva puoluesihteeri on toistuvasti riemastuttanut mediaa hallituksen ja pääministeri Vanhasen linjasta lievästi sanoen poikkeavilla kannanotoillaan.

Kun Vanhaselta ja vieressä istuneelta Korhoselta kysyttiin, kumpi herroista keskustaa mahtaa oikein johtaa, Vanhanen vastasi, että puoluetta johdetaan yhdessä.

Ennen median edustajien alaleukojen loksahdusta hän ehätti kuitenkin määrittelemään vastuunjaon ja kehumaan yhteistyön toimivuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.