Mainos

Keskustan kohuttu etelänmatka: Puolueelta odotetaan selvitystä

Helsingin poliisi odottaa keskusta-puolueelta selvitystä kohutusta Kanarian-matkasta ensi tiistaihin mennessä.

Poliisi on saanut Poliisihallitukselta asiantuntija-arvion, jossa on analysoitu sitä, miten puoluerahaa ja rahankeräyksellä saatuja varoja voidaan käyttää. Rikoskomisario Sampo Suomala kertoo Helsingin poliisista, että asiantuntija-arviota pyydettiin, kun yksityishenkilö teki kohumatkasta tutkintapyynnön.

– Olemme pyytäneet keskustalta vastauksia muun muassa siihen, miten matka on rahoitettu ja onko reissuun käytetty puoluetukea, Suomala kertoo MTV3 Uutisille.

Hän korostaa, että asiassa ei ole vielä aloitettu esitutkintaa, eli keskustaa tai sen työntekijöitä ei vielä epäillä rikoksesta.

– Odotamme rauhassa vastausta ja katsomme sitten, aiheuttaako se jatkotoimenpiteitä, Suomala muotoilee.

Keskusta lennätti piirijärjestöjen toiminnanjohtajia ja osan puoluetoimiston väestä viime marraskuun alussa Kanariansaarille työ- ja lomamatkalle. Matka oli kiitoksena puolueen työntekijöille presidentinvaalien ja kuntavaalien aherruksesta.

Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan matka piti rahoittaa alun perin osittain veronmaksajien rahoilla, eli puoluetuella. Sipilä ei ajatuksesta pitänyt, vaan määräsi, ettei puoluetukea käytetä senttiäkään matkaan. Sipilä määräsi, että rahoitus matkalle pitää hankkia ulkopuolisten henkilöiden lahjoituksilla.

Matkalle osallistuneet keskustan työntekijät joutuivat itse maksamaan matkasta 155 euroa ja loput tulivat keskustan maksettavaksi. Keskustan kustannettavaksi tulee noin 14 000 euroa.

Laanisen mukaan keskusta toimittaa selvityksen poliisille tiistaihin mennessä. Puolue katsoo myös, ettei se ole rikkonut lakia, vaan toiminut sääntöjen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.