Mainos

Keskustan kohumatkan tutkinnalle sinetti: Ei rikosta

Keskusta-puolue sai tänään puoluetta huojentavan tiedon, kun etelänmatkan rahoitusjärjestelyissä ei epäillä tapahtuneen rikosta. Tutkinnanjohtajan Sampo Suomalan mukaan aihetta esitutkinnan aloittamiseen ei ole.

Poliisi selvitti keskustan rahoitusjärjestelyjä, mutta niissä ei ollut Suomalan mukaan epäselvyyksiä. Suomalan mukaan Helsingin poliisi hyödynsi selvityksessään Poliisihallitukselta saamaansa asiantuntijalausuntoa sekä keskustan antamaa selvitystä rahoituksesta. Alun perin yksityishenkilö teki poliisille tutkintapyynnön keskustan rahankäytöstä lomamatkalle.

Keskusta lennätti piirijärjestöjen toiminnanjohtajia ja osan puoluetoimiston väestä viime marraskuun alussa Kanariansaarille työ- ja lomamatkalle. Matka oli kiitoksena puolueen työntekijöille presidentinvaalien ja kuntavaalien aherruksesta.

Puolue ehti maksaa osan matkan hinnasta puoluetuesta jo keväällä, ennen kuin puheenjohtaja Juha Sipilä älähti asiasta. Sipilä määräsi, että rahoitus matkalle pitää hankkia jälkikäteen ulkopuolisten henkilöiden lahjoituksilla.

Matkalle osallistuneet keskustan työntekijät joutuivat itse maksamaan matkasta 155 euroa ja loput tulivat keskustan maksettavaksi. Keskustan kustannettavaksi tuli noin 14 000 euroa. Puolue on saanut rahat kasaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.