Mainos

Keskustan Kiviniemi: Työn puolue vieroksuu työtä

Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen (kesk.) mukaan SDP:n vastustus hallituksen eläkeiän korottamiseen kertoo siitä, että "työn puolue on alkanut vieroksua työntekoa."

Kiviniemen mukaan työnteon vieroksumisesta antaa hyvän esimerkin SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kommentit MTV3:n uutisten nettikolumnissa. Urpilainen totesi kolumnissa, että hallituksen eläkeiän korotusta koskevassa esityksessä on kyse etuuksien leikkaamisesta.

"Kun ihmisiltä vaaditaan enemmän työvuosia ja tarjotaan vähemmän eläkevuosia", Urpilainen kirjoitti.

Kiviniemi tyrmää myös SDP:n kritiikin siitä, että hallitus olisi eläkeiän nostossa romuttanut sopimusyhteiskunnan. SDP:n Urpilainen syytti MTV3:n nettikolumnissaan hallitusta erityisesti työmarkkinajärjestöjen luottamuksen pettämisestä.

- Kolmikantayhteistyö on toiminut ilman sosiaalidemokraatteja niin hyvin, ettei ole ihme, jos se alkaa hermostuttaa, Kiviniemi piikittelee.

Kiviniemi huomauttaa, että eläkeiän maltillista korottamista tarvitaan, jotta eläkkeiden, tulonsiirtojen ja palvelujen rahoituspohja voidaan turvata ikääntyvässä Suomessa turvata.

Kiviniemi muistuttaa myös, että muissa pohjoismaissa hyvinvointiyhteiskunnissa tehdään jo nyt töitä 2-3 vuotta Suomea pidempään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.